Intīmo frizūru modes vēsture; frizūru veidi (64)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz to, ka intīmās frizūras vēsture uzskaita vairākus gadsimtus, kopšanas kultūra nonāca līdz mums salīdzinoši nesen, raksta[s:47620].

Jo šaurāki kļuva mūsu bikini, saraujoties līdz stringu mikroskopiskumam, jo vairāk nosacījumu radās intīmās zonas kopšanā.

Pirmais minimālisma vilnis bija 90-to gadu sākumā. Tad arī sāka augt, tā saucamās «Brazīlijas vaksācijas» popularitāte – pilnīga epilācija ar vasku.

Šodien intīmās vietas sakoptībai nav obligāti jāaprobežojas tikai un vienīgi ar Brazīlijas vaksāciju. Pēdējo desmit gadu laikā tā, šķietami, dominēja salonos, atstājot tās sekotājus intīmajās zonās pilnīgi bez apmatojuma (vai arī tikai ar mājienu uz matu esamību). Tomēr pēdējos gados varam ar atvieglojumu nopūsties – šī sāpīgā procedūra piekāpjas dabiskākam variantam. Protams, tas nav hipiju vai Full Nature stils. Tomēr mēreni akurātas un dažkārt arī kreatīvas frizūras kļuva par īstu trendu.

Andžela Jia Kim, Savor Spa īpašniece, šādi atsaucas uz modes vektora izmaiņu: «Mēs esam ievērojuši milzīgu pieprasījuma kritumu brazīliešu vaksācijai. Lielākoties, mūsu klienti ir eko­ un veselības piekritēji, un kuplāks izskats noteikti piemērots meitenei ar pozīciju au naturel.»

Savukārt aktrise Kamerona Diaza pieskārās šai problēmai savā jaunajā darbā, «The Body Book.» Vienā no nodaļām, viņa diskutē par «burvīgo kaunuma matu priekškaru, kas apņem jūsu lielisko un delikāto ziedu,» un brīdina lasītājus neveikt nekādas permanentas izmaiņas, piemēram, lāzera epilāciju.

Gvineta Paltrova dod priekšroku 70-to gadu dabiskumam. Bikini zonas epilācija nekad nav bijusi viņas procedūru favorītos.

Lady Gaga uz «Candy» žurnāla ziemas 2013./­14. izdevuma vāka pozēja ar pilnu intīmās zonas apmatojumu.

Šomēnes, «Americal Apparel» veikals Austrumu pusē uzlika kaunuma apmatojumu saviem manekeniem Valentīna dienā. Šo darbību izsmēja online, bet atbalstīja uzņēmuma galvenais birojs. «Šķiet, ka visi to saprot ačgārni. Kaunuma mati nav trends, to noņemšana ir. Tas ir tāpat kā piepeši katrs sāktu uzvesties, it kā matu esamība būtu jauna ideja.»

Dakteris Laurens Streichers, Čikāgas ginekologs un veselības grāmatas «Love Sex Again» autors, kas tiks publicēta šī gada pavasarī, sacīja, ka «vēsturiski, pilna kaunuma apmatojuma esamība norādīja uz labu veselību».

Intīmo frizūru dizainu izvēlas ne tikai sievietes, bet arī vīrieši. Intīmo frizēšanu var droši nosaukt par modes tendenci, tomēr tā nav tikai mode. Bet gan labs intīmās higiēnas tonis.

Intīmo frizūru veidi

Frizūras dizaina radīšanai pielieto speciālas mašīnas intīmai griešanai un pincetes.

Trafareta izvēlē dizainam jāņem vērā auguma īpatnības. Piemēram, slaidām meitenēm nevajadzētu aizrauties ar smagnējiem zīmējumiem, bet smalkas svītras smieklīgi izskatīsies uz apaļīgas sievietes ķermeņa.

Zīmējumu intīmai frizūrai var izvēlēties no kataloga, bet var izdomāt pašam.

Intīmā zīmējuma radīšana un tā noformēšana pie kosmetologa aizņem no 1,5 līdz 3-m stundām. Viss atkarīgs no dizaina procesa sarežģītības pakāpes.

Matiņu nokrāsošana un ornamenta piezīmēšana tiek izpildīta ar speciālu krāsu palīdzību. Pagaidu zīmējuma uzklāšanā tiek izmantota henna, kā arī dabīgie un mākslīgie krāsotāji.

Dabīgā krāsa ir organismam nekaitīga, neizraisa ādas kairinājumu un samazina alerģisko reakciju iespēju.

Pēdējā laikā bieži kombinē bikini dizainu ar biotatuāžu. Tas ļauj radīt sarežģītāku zīmējumu, kas sastāv no daudzveidīgiem elementiem.

Izstādē Expo beauty 2014 varēs veikt pilnu bikini zonas vaksāciju, vai arī atstāt to mežonīgu un krūmainu, noskūt to sirds, nolaišanās skrejceļa, vai dzimšanas dienas tortes formā.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu