Investē jaunas acu lāzeroperācijas tehnoloģijas ieviešanā Latvijā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Jaunas acu lāzeroperācijas metodes «FemtoCataract» ieviešanā Latvijā investēti ap 450 000 eiro, biznesa portālam «Nozare.lv» atklāj SIA «Dr. Solomatina acu rehabilitācijas un redzes korekcijas centrs» līdzīpašnieks Igors Solomatins.

Viņš norāda, ka jaunās tehnoloģijas ieviešanā pārsvarā investēti bankas kredīta līdzekļi, ko plānots atpelnīt piecu gadu laikā.

Solomatins stāsta, ka nesen ieviestā acu lāzeroperācijas metode «FemtoCataract», kas primāri paredzēta kataraktas ārstēšanai, patlaban ir vienīgā Baltijas valstīs. Šī metode līdz šim Latvijā ir izmēģināta aptuveni divus mēnešus.

Kā vienu no jaunās metodes priekšrocībām Solomatins min to, ka ar šīs metodes izmantošanu ārstēšanā tiek būtiski samazināta nepieciešamība strādāt ar mehāniskiem instrumentiem acī, operācija kļūst maksimāli saudzīga, samazinās pēcoperācijas risks un komplikācijas.

«Salīdzinājumā ar iepriekš plaši pieejamo kataraktas operācijas metodi ar ultraskaņas palīdzību, «FemtoCataract» sniedz iespēju droši operēt kataraktu arī tad, ja pacientam ir citas nopietnas saslimšanas, kā glaukoma, cukura diabēts, radzenes distrofijas, dažādas traumas un acu slimības,» stāsta Solomatins.

Viņš atzīmē, ka lāzers ir aprīkots ar īpašu skenēšanas sistēmu, kas veido reālu acs iekšējās struktūras trīsdimensiju modeli ar augstāko precizitāti. Balstoties uz šiem datiem, tiek veikts precīzākais operācijas aprēķins katram pacientam individuāli. Tas ir ļoti svarīgi pacientiem ar komplicēto kataraktu, kad ir blakus acu saslimšanas.

Šī metode pasaulē ir kļuvusi zināma pirms diviem gadiem, un tā patlaban tiek izmantota vairākās Eiropas valstīs un ASV.

Vienas lāzeroperācijas cena Latvijā ir no 1000 - 1200 eiro, bet, piemēram, Itālijā un Francijā šāda operācija izmaksā ap 5000 eiro, bet Spānijā 3,5 tūkstoši eiro, norāda Solomatins, piebilstot, ka tādējādi klīnika var nodrošināt pietiekami labu cenu, lai šo operāciju izvēlētos pacienti no ārvalstīm.

«Mūsu klīniku patlaban apmeklē pacienti ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm - Norvēģijas, Anglijas, Vācijas, Ukrainas, Krievijas un citām valstīm,» atzīmē Solomatins.

Jautāts par šīs jaunās metodes izplatīšanās tendencēm pasaulē, viņš stāsta, ka lāzeroperācijas «FemtoCataract» metodes izplatībai ir pieaugoša tendence.

«Kad metodi ieviesa 2012.gadā, kopējais tirgus apjoms bija ap 500 000 000 ASV dolāru (367 000 000 eiro), 2013.gadā tirgus apjoms sasniedza 1,3 miljardus ASV dolāru (956 000 000 eiro), bet 2014.gadā šīs tehnoloģijas kopējais pasaules tirgus apjoms varētu sasniegt 2,4 miljardus ASV dolāru (1,76 miljardi eiro),» norāda Solomatins.

Kā liecina «Firmas.lv», «Dr. Solomatina acu rehabilitācijas un redzes korekcijas centrs» apgrozījums2012.gadā bija 1,04 miljoni eiro, bet peļņa - 20 742 eiro. SIA «Dr. Solomatina acu rehabilitācijas un redzes korekcijas centrs» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 306 eiro (17 083 latu). «Dr. Solomatina acu rehabilitācijas un redzes korekcijas centrs» īpašnieki ir Solomatins - 95,94% un Jana Gertnere - 4,06%.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu