«Īpaši suņi īpašiem bērniem» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/jaded/

29.septembrī plkst. 15.00 pie TN «Kurzeme» (slikta laika gadījumā iekšpusē) notiks labdarības akcijas «Īpaši suņi īpašiem bērniem» stenda atklāšana. Atklāšanā piedalīsies pārstāvji no biedrības «Dižvanagi» un četrkājainie draugi no Liepājas suņu audzētāju biedrības, portālu «Apollo» informēja Daina Vanaga, tirdzniecības nama «Kurzeme» mārketinga speciāliste.

Šīs akcija laikā savāktie ziedojumi 6 500 latu apmērā ir izdevumi, kuri vienu gadu ļaus nodrošināt terapijas seansus reizi nedēļā 12 bērniem (30 minūtes katram bērnam). Akcijas noslēgsies 2013. gada februārī ar nu jau ikgadējo labdarības koncertu «Tu esi mans draugs» Liepājas baptistu Pāvila draudzes baznīcā.

Stendā būs iespējams aplūkot fotogrāfijas no jau veiktajām terapijām Grobiņas «Dižvanagos», kā arī iegūt pilnvērtīgu informāciju par to, kas ir kanisterapija, kā tā var palīdzēt, kādi suņi var kļūt par terapeitiem, kas ir biedrība «Dižvanagi» u.c. interesantas lietas, kas saistītas ar šo akciju. Aktivitātes stendā notiks divas reizes mēnesī. Reizi mēnesī būs iespējams tikties ar tiem suņiem un suņu saimniekiem, kuri iziet apmācības kursu, lai kļūtu par terapeitiem, kā arī biedrības «Dižvanagi» pārstāvjiem, kuri pastāstīs par aktualitātēm, novērotajiem uzlabojumiem. Otro reizi būs iespējams piedalīties kādā radošā darbnīcā vai paklausīties muzikālus priekšnesumus.

Stends regulāri tiks papildināts ar aktuālāko informāciju un lietām, kuras būsim savākuši, saorganizējuši akcijas laikā. Jau nākamajā tikšanās reizē stendā pret ziedojumiem būs iespējams iegādāties lietas, ko veidojuši biedrības bērni, kā arī lietas, ko šim mērķim ziedojuši TN «Kurzeme» veikali.

Ziedot iespējams, ziedojumu pārskaitot uz biedrības «Dižvanagi» kontu. (reģistrācijas nr.40008129221, konta nr.: LV12HABA0551022460151, «Swedbank», HABALV22). No 29.septembra TN «Kurzeme» 1. stāvā akcijas stendā. Ziedojumu kastītes tiks izvietotas arī dažos TN «Kurzeme» veikalos – «Silk», «NS Kings», «BonBon Accessories».

Kanisterapija (suņu terapija) - viens no rehabilitācijas veidiem, izmantojot speciāli selekcionētu un apmācītu suni, to vada kvalificēts terapeits. Pielietojot kanisterapiju, ir iespējams palīdzēt bērniem ar uzvedības traucējumiem, nopietnām psiholoģiskām traumām un pat bērnu cerebrālo trieku u.tml. Terapijas nodarbības vada kinologs ar speciāli šim mērķim apmācītu suni. Ergoterapeita vadībā katram bērnam tiek izstrādāta individuāla nodarbību programma, ņemot vērā bērna vecumu, spējas un vēlamo rezultātu

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu