«iPhone» piedāvā izklaidei noderīgu «fotoradara» sīkrīku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

«iPhone» ražotāja informācijas tehnoloģiju kompānijas «Apple» sīkprogrammu veikalā «AppStore» parādījusies programmiņa «Speedclock», kas, izmantojot ierīcē iebūvētu kameru, darbojas kā fotoradars un nosaka kustīgu priekšmetu ātrumu.

Kā konstatēja biznesa portāls «Nozare.lv», izstrādātāja Stena Kaizera radītais rīks vairākos portālos aprakstīts kā, visticamāk, neprecīzs, bet uz interesantu tehnisku risinājumu balstīts izklaides sīkrīks.

Programmiņa darbojas, vēršot «iPhone» kameru pret kustīgu priekšmetu, ievadot tā attālumu un kustības virzienu un saņemot ātruma mērījumu vēlamās mērvienībās (kilometros stundā, metros sekundē un jūdzēs stundā) sarkanos ciparos uz telefona ekrāna.

Portālā «3Noobs», kurā publicēta garāka «Speedclock» recenzija, teikts, ka viens no galvenajiem neprecizitātes avotiem ir apstāklis, ka lietotājam ir jālēš un programmiņā jāievada attālums uz mērāmo kustīgo priekšmetu.

Arī zviedru izstrādātāja Kaisera 30.novembrī publicētā paziņojumā medijiem teikts, ka svarīgs solis programmiņas lietošanai ir «aplēst attālumu līdz priekšmetam». Vienlaikus ir jāievada gaidāmais kustības virziens - no kreisās uz labo vai no labās uz kreiso pusi.

No paziņojuma var saprast, ka rīks domāts izklaidei un sadzīves situācijām, kur kādam interesē braukšanas, slēpošanas, skriešanas vai slidošanas ātrums. Kā skaidrots programmiņas aprakstā, viena no tās funkcijām ir skaitīt noskrietos vai nobrauktos apļus.

Bažām, ka šāds par 0,99 ASV dolāriem (52 santīmiem) nopērkams sīkrīks varētu aizstāt dārgus fotoradarus un ceļu policijas ātruma noteikšanas ierīces, nav nekāda pamata, uzskata nozares pazinēji.

ASV juridisko padomu portāls «Expert Law» sadaļā par aizstāvības taktiku norāda, ka apsūdzētais var pieprasīt apliecinājumu, ka ierīce lietota profesionāli apmācītas personas rokās un ka var pārbaudīt tās atbilstību tehniskajiem un precizitātes standartiem, tostarp minimālā un maksimālā mērīšanas attāluma ievērošanu attiecīgajai radara ierīcei.

Kā izriet no portālā «Techwack» publicētās informācijas, Kaizera neatkarīgā programmatūras attīstīšanas kompānija «Kaiser & Kaiser» ir dibināta 1986.gadā un nodarbojas ar programmatūras izstrādi «Apple» ražotajiem «Macintosh» datoriem un citām ASV firmas ierīcēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu