Ir izveidots jauns «Baltijas Jūras kauss» rallijreidā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosporta komanda «RE Autoclub» jau trīs gadus sekmīgi rīkojusi starptautiskās rallijreida sacensības «Rīga Baja», bet šajā gadā ar tās iniciatīvu, apvienojot arī Krievijas un Polijas autosporta aktīvistus, izdevies izveidot trīs posmu sacensības «Baltijas Jūras kauss».

«Baltijas Jūras kausa» izcīņas pirmajā sezonā autosportisti sacentīsies trijos posmos – februārī Krievijā, augustā Polijā un septembrī Latvijā. Pirmos punktus jauno sacensību ieskaitē autosportisti saņems jau pēc nepilna mēneša Krievijā. Šīs valsts čempionātā pēc pāris gadu pārtraukuma atkal iekļauts ziemas apstākļos netālu no Sanktpēterburgas notiekošais rallijreids «Ziemeļu mežs», kas pretendē uz vietu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa 2014. gada kalendārā.

«Baltijas Jūras kausa» otrais posms «Baja Poland», kas notiks no 29. augusta līdz 1. septembrim Ščecinas apkārtnē, arī šogad būs viens no astoņiem FIA Pasaules kausa izcīņas posmiem. Jaunizveidoto sacensību čempioni kļūs zināmi Latvijā, kad no 13. līdz 15. septembrim notiks nu jau tradicionālais rallijreids «Riga Baja», kas arī šogad iekļauts Krievijas čempionāta kalendārā.

„«Baltijas Jūras kausa» izveidošanas mērķis ir padarīt rallijreida sacensības daudz interesantākas pašiem dalībniekiem,» uzsver viens no jauno sacensību izveidotājiem Raimonds Elbakjans.

«Līdz šim katrā valstī bija spēkā tehniskais nolikums, kura nosacījumiem tad arī tika pielāgotas automašīnas. Mums izdevies radīt «Baltijas Jūras kausa» izcīņas nolikumu, iespēju robežās ņemot vērā nacionālās īpatnības. Ne tikai Krievijas, Polijas un Latvijas rallijreida meistariem būs iespēja cīnīties par vēsturisko pirmo čempionu titulu, bet arī citiem šā reģiona sportistiem.»

Baltijas jūras kausa izcīņas izveide bijusi par papildus stimulu arī Latvijā vienīgo rallijreida sacensību «Riga Baja» kvalitatīvajai izaugsmei, jo šogad iecerēts izveidot daudz garāku distanci, aptverot gan Zemgales, gan Vidzemes reģionu.

«Lai arī Baltijas jūras kausa izcīņa ir reģionālas sacensības, taču ģeogrāfiski sekmīgi izveidotas, jo Sanktpēterburgu no Ščecinas šķir tikai 1500 kilometru. Rallijreida mērogos tas ir ļoti tuvu,» komentē Elbakjans. «Nešaubīgi, ka gan Polijas, gan Latvijas sportistiem būs ļoti interesanti izmēģināt spēkus Karēlijas ziemas apstākļos – pa sniegu un ledu. Tieši dalība Baltijas jūras kausa izcīņā daudziem sportistiem varētu būt iespēja iziet ārpus nacionālā čempionāta rāmjiem.»

«RE Autoclub» pēdējos trijos gados sekmīgi organizējis starptautiskās sacensības «Riga Baja», īpašu atzinību gūstot Krievijas rallijreida sabiedrībā. Visas trīs reizes «Riga Baja» bija viens no posmiem Krievijas rallijreida čempionātā, divreiz sezonas kopvērtējuma uzvarētāju nosakot tieši Latvijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu