Īrijā par gājējas notriekšanu sodīts autovadītājs no Latvijas (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Īrijā par gājējas notriekšanu un automašīnas vadīšanu bez tiesībām sodīts autovadītājs no Latvijas, vēsta "Baltic Ireland".

31 gadu vecais Mareks Vilmanis pagājušā gada novembrī Gorijas pilsētā notrieca kādu sievieti, kas šķērsoja ielu. Vilmanis tobrīd ar automašīnu veica apgriešanās manevru braukšanai pretējā virzienā.

Cietusī sieviete guva dažādas traumas - vairākas lauztas ribas un sasitumus uz kājām un rokām.

Notikuma vietā izsauktie policisti konstatēja, ka Vilmanis vadīja transportlīdzekli bez tiesībām un apdrošināšanas, kā arī par automašīnu nebija samaksāts ceļa nodoklis.

Tiesa arī atklāja, ka Vilmanis jau iepriekš 2008.gadā sodīts par braukšanu bez apdrošināšanas un autovadītāja tiesībām.

Advokāts apgalvoja, ka viņa klients atvedis vienu no saviem bērniem uz pilsētu paēst un apturējis mašīnu ielas malā. Pēc tam Vilmanis mēģinājis uz ielas veikt apgriešanos, taču notriecis gājēju.

Apsūdzētais apgalvoja, ka automašīna nesen bijusi remontā, un apdrošināšanas polisi viņš izņēmis nākamajā pirmdienā pēc notikušā.

Tiesa Marekam Vilmanim par bīstamu braukšanu piesprieda 500 eiro soda naudu un aizliegumu divus gadus sēsties pie stūres, bet par braukšanu bez apdrošināšanas vēl 500 eiro soda naudu un aizliegumu sēsties pie stūres vēl četrus gadus.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu