Īrijā soda kleitu zagli no Latvijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thing Three, CC Licence

Šonedēļ tiesas priekšā stājās Latvijas pilsone, kura Galvejas pilsētas centra veikalā sabojāja kleitu, cenšoties to nozagt, vēsta «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz Īrijas medijiem.

Sieviete ieradās «Anthony Ryans» veikalā, bruņojusies ar instrumentiem drošības piespraužu noņemšanai, izvēlējās atlasa kleitu 65 mārciņu (52 latu) vērtībā un devās ar to uz pielaikošanas kabīni. Mēģinot noņemt drošības piespraudi, sieviete kleitu sabojāja.

Kad sieviete mēģināja pamest veikalu, viņu aizturēja un vēlāk atklājās, ka pie viņas ir daži instrumenti, kas tika lietoti drošības piespraudes noņemšanai.

50 gadus vecā Irina Hursa tiesā atzina savu vainu noziedzīgā nodarījumā, kā arī atzina, ka veikalā ieradusies ar speciāliem instrumentiem, ar nolūku veikt zādzību. Tāpat tiesa atklāja, ka Irina Hursa jau iepriekš ir bijusi sodīta.

Aizstāvības advokāte norādīja Latvijas pilsone Īrijā dzīvo jau 18 gadus un visu šo laiku ir strādājusi. Advokāte paskaidroja, ka klientei patiesībā todien bija nauda, un viņa pati saprot, ka šāda rīcība bija ļoti muļķīga. Aizstāve norādīja, ka atbildētāja tiesai kā kompensāciju iesniegusi 70 mārciņas.

Tiesa Hursai uzlika naudas sodu 300 mārciņu apmērā, kas jāsamaksā sešu mēnešu laikā. Savukārt par to, ka nozieguma veikšanai apsūdzētā bija lietojusi speciālus instrumentus, viņa saņēma četru mēnešu sodu, kurš tika atlikts uz 12 mēnešiem ar nosacījumu, ka atbildētāja noteiktajā termiņā samaksās soda naudu, kā arī šo mēnešu laikā nepārkāps likumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu