Īrijā uz ielas draud izlikt māti ar pieciem bērniem no Latvijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Piecu bērnu māte no Latvijas, kam Īrijā ir atteikti visi sociālās labklājības maksājumi, drīzumā var tikt «izlikta uz ielas» ar visiem bērniem, jo nevar samaksāt īri par savu dzīvesvietu, ziņo portāls «baltic-ireland.ie», atsaucoties uz «The Argus».

Tiesā tika atklāts, ka sieviete joprojām mēģina lielveikalos zagt pārtiku, un apsargi šajos gadījumos vairs nezvana policijai, bet sūta sievieti prom.

Guna Ļevčenkova pēdējo pāris mēnešu laikā stājusies tiesas priekšā vairākas reizes pēc tam, kad viņa atzina savu vainu apģērba un pārtikas zādzībās no dažādiem lielveikaliem Dundalkā un Droghedā.

Lieta vairākas reizes tika atlikta, taču visi sievietes advokāta centieni nodrošināt sociālās labklājības maksājumus piecu bērnu mātei ir izsmelti. Pagājušajā nedēļā jurists tiesai paziņoja, ka Ļevčenkovai ir atteikts papildu labklājības pabalsts, darba meklētāja pabalsts un bērnu pabalsts. Sieviete  mēģina pārsūdzēt visus šos atteikumus un, turklāt, ir pieteikusies uz darbavietu valsts programmā.

Sievietes advokāts apgalvo, ka  «stindzinošā realitāte» ir tā, ka Ļevčenkova ir parādā deviņu nedēļu īri un, ja viņa to nesamaksās tuvāko dienu laikā, tad paliks bez pajumtes un viņas bērni tiks ņemti dienesta aprūpē.

Lietas izskatīšana tiesā turpināsies šodien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu