Īrijas sabiedrība sašutusi par kādu piecu bērnu māti no Latvijas (198)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chendur, CC BY-NC-ND 2.0

Īrijas sabiedrībā plašu rezonansi izraisījis stāsts par piecu bērnu māti no Latvijas Gunu Ļevčenkovu, kurai Īrijas tiesa pagājušajā nedēļā nepiesprieda reālu sodu par vairākām zādzībām, raksta portāls «baltic-ireland.ie».

Jau ziņots, ka Dundalkā tiesas priekšā 2010.gadā stājās piecu bērnu māte no Latvijas, kura pieķerta zogam pārtiku, mājsaimniecības preces un apģērbu no vairākiem Dundalkas veikaliem. Ļevčenkova tiesā sacīja, ka viņa zagusi depresijas iespaidā un nepieciešamības dēļ pabarot un apģērbt bērnus, jo sievietes vienīgie ienākumi ir aptuveni 50 eiro mēnesī (35 lati), ko viņa saņem pabalstos no Latvijas.

Kamēr viena daļa iedzīvotāju snieguši sievietei atbalstu, citi nosodījuši viņu interneta diskusiju forumos, nodēvējot par «sociālo tūristi», kas Īrijā ieradusies ar vienu nolūku - saņemt sociālos pabalstus, raksta «baltic-ireland.ie» .

Tā kā Īrijas iestādes atteicās izmaksāt sievietei jebkādus pabalstus, jo viņa nebija oficiāli valstī strādājusi, lietu mēģināja sakārtot tiesa. Cīņa ar iestādēm ilga 18 mēnešus, tā guva plašu rezonansi Īrijas medijos un rezultātā Ļevčenkovai pabalsti tomēr tika piešķirti.

Kāds portāla «politics.ie» lietotājs norādījis, ka sieviete ieradusies Īrijā ar pieciem bērniem, zinot, ka iespējas atrast darbu valstī, kurā reģistrētā bezdarba līmenis ir 14%, ir niecīgas, ja ne tuvu nullei, tātad viņas mērķis bija pabalsti. Iestāžu lēmumu dēļ valsts nu ir ieguvusi sešas mutes, ko barot, apgalvo foruma lietotājs.

Komentāru skaits pie šī ieraksta ir pietuvojies 80, nevienā no tiem nav pausts atbalsts stāsta varonei. Kādā komentārā teikts, ka tiesas attieksme pret Gunu Ļevčenkovu valstī, kurā pat par TV licences neiegādāšanos ir viegli nonākt cietumā, liecina par «patiesu mīlestību pret viņu».

Komentāri (198)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu