Īsi pirms PČ Turcija par dopinga lietošanu diskvalificē 31 vieglatlētu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tikai dažas dienas pirms pasaules vieglatlētikas čempionāta, kas no 10. līdz 18. augustam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā, Turcijā par dopinga lietošanu uz diviem gadiem diskvalificēts 31 sportists.

Starp sodītajiem atlētiem ir olimpiskā čempione 1500 metru skriešanas distancē Asli Čakira Alptekina un Eiropas čempione 100 metru barjeskrējienā Nevina Janita.

Diskvalifikācijas seko pēc pagājušajā nedēļā Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidenta Lamina Diaka izteiktā brīdinājuma, ka gadījumā, ja Turcijas valdība aktīvi nevērsīsies pret aizliegto vielu lietošanas pārkāpumiem, Stambula iedragās savas iespējas pretendēt uz 2020. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu.

Turcijas Olimpiskās komitejas prezidents un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedrs Ugurs Erdemers pēc piešķirtajām diskvalifikācijām paziņojis, ka Turcija dara visu iespējamo, lai sodītu dopinga lietotājus.

«Turcijas Vieglatlētikas federācijas publiskotais saraksts ar 31 atlētu, kas diskvalificēti par dopinga pārkāpumiem, ir skaidrs signāls, cik nopietni Turcija attiecas pret globālo dopinga lietošanas problēmu. Atlēti atzīti par vainīgiem saskaņā ar stingrajiem Turcijas antidopinga likumiem pēc tam, kad viņu analīzes pārbaudīja Turcijas Antidopinga aģentūra (TADA). Pārbaudes tika veiktas vai nu pašas TADA antidopinga programmas ietvaros, vai arī sadarbībā ar IAAF un Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA),» paudis Erdemers.

Viņš arī uzsvēris, ka Turcijā ir spēkā «nulles iecietības» politika attiecībā pret dopinga lietotājiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu