Īsta pupiņu zupa aukstam laikam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

500 g žāvētu ribiņu
300 g brūno pupiņu
2 burkāni
3 kartupeļi
sauja putraimu
2 sīpoli
pipari
lauru lapas
sāls
skābais krējums

Pagatavošana:

Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno putraimus (var grūbas), ripiņās sagrieztus burkānus, lauru lapas, piparus un veselus nomizotus sīpolus. Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi gatavi. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu. Var pielikt zaļumus. Šai zupai ir tā īpašība, ka tā kļūst garšīgāka katru reizi, kad to uzsilda. Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu