Īstenos apmaiņas programmu latviešu un mazākumtautību bērniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) ir izsludinājis pieteikšanos finansējumam programmās «Ārpusskolas pasākumu programma» un «Apmaiņas programma latviešu un mazākumtautību bērniem», informēja SIF sabiedrisko attiecību speciālists Ralfs Spāde.

Latviešu un mazākumtautību bērnu apmaiņas programmas mērķis ir veicināt Latvijā dzīvojošo tautību savstarpējo sapratni un sadarbību, veidojot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību. Programmas mērķa grupa ir 5.-9.klašu skolēni un viņu ģimenes, kuras ikdienas saziņā lieto latviešu vai krievu valodu.

Programmā tiks atbalstītas apmaiņas programmas, kuru laikā latviešu ģimeņu bērni dzīvos mazākumtautību ģimenēs un mazākumtautību ģimeņu bērni dzīvos latviešu ģimenēs. Kopējais programmā pieejamais finansējums ir 20 000 latu no SIF piešķirtajiem 2012.gada valsts budžeta dotācijas līdzekļiem. Katrā plānošanas reģionā tiks atbalstīts viens vai vairāki projekti par kopējo summu 4 000 latu.

Savukārt ārpusskolas pasākumu programmas mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu pilsonisko un demokrātisko līdzdalību, stiprināt nacionālo, lokālo un eiropeisko identitāti, veicināt kultūras un sociālās atmiņas attīstību.

Programmas mērķa grupa ir dažādu tautību skolēni, tajā skaitā arī ārvalstīs dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie. Programmā tiks atbalstīti ārpusskolas pasākumi, kas vērsti uz dažādu tautību skolēnu sadarbību un kopīgu darbošanos. Kopējais programmā pieejamais finansējums ir 75 000 latu. Vienam projektam pieejamais programmas finansējums ir no 3000 līdz 7000 latu.
Programmas tiek finansētas no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem. Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš abiem konkursiem ir 2012.gada 26.jūnijs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu