Itālijā katoļu sašutumu izraisījusi ateistu kampaņa (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas ziemeļu pilsētā Turīnā katoļu sašutumu izraisījusi ateistu kampaņa, kurā pausta pārliecība, ka iespējams «nodzīvot labu dzīvi bez Dieva».

Aptauju dati liecina, ka 87,8% itāļu sevi uzskata par katoļiem, taču Itālijā ir arī aktīvi ateisti un agnostiķi.

Turīnā ažiotāžu izraisījuši 20 pilsētā izvietoti plakāti, kuros pausti ateistiski uzskati.

Tā ir daļa no Itālijas ateistu un agnostiķu organizācijas UAAR nacionālās kampaņas, kam dots nosaukums «Senza D» jeb «Bez D». Ar burtu «D» parasti Itālijā tiek saīsināts vārds «Dio («Dievs»).

Plakātā vārdā «Dio» nosvītrots burts «D» un teikts: «Desmit miljoni itāļu dzīvo labu dzīvi bez Dieva, un, kad viņi tiek diskriminēti, UAAR ir viņu pusē.»

Laikraksts «La Stampa» vēsta, ka ateistu publicitātes kampaņa citās Itālijas pilsētās jau aizliegta.

Organizācijas «Movimento per la vita» («Kustība dzīvībai») prezidents Valters Boero atzinis, ka ateistu plakāti esot satraucoši.

«Pateicoties pāvestam Franciskam, šobrīd ir īpašs brīdis tilta veidošanai starp ticīgajiem un neticīgajiem,» skaidroja Boero. «Kampaņas «Senza D» vēstījums šķiet nedaudz par stipru un nenoliedzami provokatīvs.»

Tikmēr UAAR pārstāvis laikrakstam skaidroja: «Mēs dzīvojam valstī, kurā ir problemātiski dēvēt sevi par ateistu. Mums ir sekulārā ētika, un mēs ar to labi iztiekam bez Dieva; bez kādas institūcijas, kas nosaka mūsu dzīves ceļu. Mūsu ir miljoniem. Mēs cīnāmies par institūciju sekulārismu, un mēs iestājamies par tādu valsti, kas būtu brīva no Vatikāna. Turīna ir vieta, kura ir spējīga saprast mūsu cīņu. Piemēram, tieši šajā Itālijas pilsētā mēs esam savākuši visvairāk - 6000 - parakstu eitanāzijas atbalstīšanai.»

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu