Itāliju satricinājusi vēl viena zemestrīce

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas pēcpusdienā Itāliju satricinājusi vēl viena zemestrīce, vēsta ārvalstu mediji.

Šīs zemestrīces spēks sasniedza 5,1 balli.

Zemestrīces rezultātā Ferrārā sabrukušas vēl vairākas ēkas, kuras jau iepriekš bija cietušas sešu ballu stiprajā zemestrīcē, kas Itāliju satricināja svētdienas rītā.

Itālijas mediji ziņo, ka šajā zemestrīcē cietis ugunsdzēsējs, kurš smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Zemestrīču dēļ no skartajiem rajoniem evakuēti trīs tūkstoši cilvēku. Varas iestādes bija spiestas evakuēt arī 500 ieslodzītos, kuri izcieš sodu Ferrāras cietumā.

Foto: Itālijā notikusi spēcīga zemestrīce; cietušo skaits aug

Portāls «Apollo» jau ziņoja, ka svētdienas rītā Itāliju skāra spēcīga zemestrīce. Šobrīd zināms, ka tajā dzīvību zaudēja seši cilvēki.

Itālijas Kultūras ministrija norādīja, ka pat saskaņā ar provizorisku vērtējumu kaitējums kultūras vērtībām ir būtisks. Televīzijas reportāžās redzamas māju drupas, kāds sagruvis cietokšņa mūris, ieplaisājušas vēsturisku ēku sienas, sabrukuši vai daļēji cietuši baznīcu torņi, vēsta LETA.

Zemestrīce, kas fiksēta no rīta, ilgusi aptuveni 20 sekundes un pēc tās fiksēti arī vairāki pēcgrūdieni. Pēc zemestrīces tūkstošiem Boloņas, Modenas, Ferrāras, Veronas, Ravennas un citu pilsētu nobijušies iedzīvotāji izskrēja uz ielas no savām mājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu