Ivanovs: ja izturētu mocis, Ķegumā punktus nopelnītu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

MX2 klases motokrosists Dāvis Ivanovs ar Latvijas «Grand Prix» izcīņas rezultātiem nav apmierināts, taču ir gandarīts par parādīto sniegumu trasē.

Dāvis abos braucienos izstājās - pirmā brauciena izskaņā saplīsa riepa, bet otrajā braucienā viņš veica tikai trīs apļus un bija spiests izstāties bremžu problēmu dēļ. Divu braucienu summā viņš tika klasificēts priekšpēdējā, 32. pozīcijā.

«Labs brauciens, ilgu laiku turējos divpadsmitniekā, bet tad atkritu uz 18. pozīciju. Pārsitu riepu un nobraucu malā. Sāka arī spēks zust, varbūt ne zust, bet teiksim tā - citiem braucējiem tas bija vairāk,» pirmo braucienu «Apollo» atstāstīja sportists.

«Otrajā braucienā bremzes nestrādāja, nobraucu laikam trīs apļus. Ar braukšanu plus mīnus viss bija kārtībā, bet žēl, ka visādas blakus ķibeles atgadījās. Pietrūka veiksme. Karstums netraucēja, man tāds laiks patika. Skatītāji un atbildība savu līdzjutēju priekšā? Neteikšu, ka traucēja, bet nebija arī tā, ka skatītāji mani ļoti dzītu uz priekšu. Nav pierasts pie tā. Vēl daudz kas priekšā,» posmu komentē braucējs, norādot, ka viņa latiņa vēl nesniedzas līdz vadošajiem braucējiem.

«Par desmitnieku ir grūti cīnīties, varbūt tikai tad, ja kādam notiek neveiksme. Ja būtu lielāka izturība, varētu nobraukt līdz galam - nekas nav neiespējams. Labi pacīnījos ar sportistiem, esmu apmierināts. Arī otrajā braucienā «gājām kopā», ja izturētu mocis, punktus nebūtu problēma Ķegumā nopelnīt, tas būtu iespējams. Pirmajā braucienā līdz finišam pietrūka četri apļi.»

Dāvim par nākotni grūti kaut ko pateikt. Kā jau ierasts, sportistiem, kuri nebrauc rūpnīcu komandās, viss atkarīgs no naudas. «Plāni pagaidām nav. Kamēr nebūs naudas, tikmēr nebraukšu. Uz daudzām muļķībām tiek taupīta nauda, lai gan to nedrīkstētu darīt. Iespējams, aizbraukšu uz Čehijas posmu, bet to vēl redzēs. Pie tehnikas jāpiestrādā. Paliek vēl «Superkauss» Latvijā un Latvijas čempionāts. Lai tiktu rūpnīcas komandā, jābūt talantam un naudai, vismaz pirmajā sezonā. Jāatzīst, ka neesmu interesējies par šādām lietām,» no braucēja sacītā var noprast, ka nokļūšana kādas komandas aprūpē pašreiz ir apšaubāma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu