Izdienas pensijas apliecības varēs saņemt plašāks cilvēku loks (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Plānots, ka izdienas pensijas apliecības varēs saņemt plašāks izdienas pensiju saņēmēju loks, pieprasot tās personīgi, pa pastu vai elektroniski, informē Labklājības ministrija (LM).

Turpmāk izdienas pensijas apliecības līdztekus iekšlietu jomas pārstāvjiem varēs saņemt arī kultūras darbinieki, diplomāti, prokurori, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonas, kurām piešķirta izdienas pensija.

Šobrīd, lai saņemtu apliecību, cilvēkam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļā klātienē jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz fotogrāfija. Turpmāk plānots, ka iesniegumu varēs nosūtīt pa pastu vai iesniegt elektroniski. Papildu iesniegumam cilvēkam ir jāiesniedz arī fotogrāfija (3 x 4 centimetru).

Ja cilvēkam vairs nebūs tiesību saņemt izdienas pensiju (ja cilvēks atzīts par vainīgu tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā laikā, kad viņš bija attiecīgajā amatā), viņam būs pienākums viena mēneša laikā apliecību nodot VSAA.

LM atgādina, ka apliecība apstiprina to, ka cilvēks ir izdienas pensijas saņēmējs. Apliecību var izmantot, lai saņemtu atvieglojumus preču iegādē vai pakalpojumu saņemšanā, ja tādus piedāvā komersanti vai valsts pārvaldes institūcijas.

Pēc VSAA informācijas 2013.gada augustā izdienas pensijas saņēma 24 diplomāti, 111 prokurori, 154 mākslinieki. Nevienai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonai izdienas pensija pagaidām nav piešķirta.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu