Izdota studentu korporāciju buršu dziesmu izlase

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Upe

Dienās, kad laicīgais latvietis steidzas uzvilkt īsās bikses pie pirmajiem +15, slēpes pie pirmajiem –1 un dziesmu pie pirmās kopā dziedāšanas iespējas, klajā nācis noderīgs un kultūrvēsturisks skaņu ieraksts «Mums dzīves rats tā griežas» — latviešu studentu korporāciju buršu dziesmas Prezidiju konventa vīru kora sniegumā.

«Ar šo kompaktdisku jūs esat saņēmuši pirmo sadzīves dziesmu krājumu, kurš ietver sevī virkni tā saucamo «buršu dziesmu». Daļa no tām jums ir pazīstamas no jūsu jaunības (īpaši studentu) gadiem, bet ne visiem ir zināms, ka akadēmiskās jaunatnes dziedāšanas tradīcijām ir gadu simtiem veca vēsture, proti, tās aizsākušās ar studentu korporāciju veidošanos Eiropā, kuru pirmie aizmetņi meklējami jau XI un XII gadsimteņu mijā pie Boloņas, Padujas, Salerno, Parīzes un Toledo augstskolām,» albuma ievadvārdos raksta V. Blūms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu