Izdots dramaturga Harija Gulbja romāns «Brīnišķīgā dzīve»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Apgāds «Zvaigzne ABC» laidis klajā prozaiķa un dramaturga Harija Gulbja (1926) romānu «Brīnišķīgā dzīve», kurā aprakstīti notikumi Latvijā no 2004. līdz 2008. gadam, taču tie veido tikai ietvaru cilvēku attiecībām, tieksmēm, sapņiem, pasaules izpratnei, eksistenciāliem meklējumiem.

Harija Gulbja populārākā luga ir «Aijā žūžū, lāča bērni». Savukārt luga «Cīrulīši» ieguvusi Eduarda Veidenbauma un Andreja Pumpura prēmijas, bet 1980.gadā pēc tās motīviem uzņemta filma.

«Brīnišķīgā dzīve» ir gaišs, dzīvi apliecinošs romāns par cilvēka spēju pieņemt sevi, citus un likteņa pavērsienus.

«Šajā kareivīgi noskaņotajā pasaulē dzīvo kāds vienkāršs cilvēks, iesaukts par Zaķīti. Viņš cenšas nevienam nedarīt ļaunu, neiet ļaudīs ar bargu, augstprātīgu ģīmi, bet daudz smaida. Dažs atsmaida pretim, bet gadās tādi, kurus viņa smaids sanikno. Jo smaids var būt ierocis. Ja arī neievaino, tas var kalpot par vairogu,» tā par savu darbu saka Harijs Gulbis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu