Izglābušies «Norvik Bankas» darbinieki, kas pēc pirmās trauksmes saņēmuši norādījumu evakuēties (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tirdzniecības centra telpās, kurās ceturtdien notika traģēdija, atradies arī «Norvik Bankas» norēķinu centrs, kura darbinieki izglābušies, jo pēc pirmajiem trauksmes signāliem ap pulksten 16 no bankas vadības saņēmuši norādījumu nekavējoties pamest telpas, vēsta radio «Baltkom».

Neviens no bankas darbiniekiem traģēdijā nav cietis.

Jau ziņots, ka «Maxima» veikals tika atklāts 2011.gada 3.novembrī. Tas bija iecerēts kā pilnīgi jauna koncepta «Maxima» lielveikals. Veikala darbiniekiem bija izstrādāti formastērpi, kurus bija veidojušas pazīstamās latviešu dizaineres Baiba Ripa un Agita Klauss.

Bija iecerēts - ja jaunā koncepta lielveikals apmeklētājiem un darbiniekiem patiks un ekonomiskā situācija būs labvēlīga, bija plānots šāda koncepta lielveikalus ieviest ne tikai Latvijā, bet arī «Maxima» lielveikalos Lietuvā un Igaunijā. Tirdzniecības centrs Zolitūdē ir pirmais jaunā koncepta lielveikals Latvijā. Jaunā koncepta ieviešanā tika investēti 1,16 miljoni eiro. Tirdzniecības zāles platība bija 2503 kvadrātmetri. Lielveikala kopējā platība - 4549 kvadrātmetri.

Šajās pašās telpās līdzās «Maxima» veikalam atradās arī ķīmiskā tīrītava, vairāku banku norēķinu centri, skaistumkopšanas salons, valūtas maiņas punkts, zooveikals un citas tirdzniecības vietas.

Ceturtdienas pēcpusdienā ap pulksten 16 tirdzniecības centra telpās atskanēja trauksmes signāls, taču apsargs nekonstatēja draudus, tāpēc cilvēku evakuācija netika veikta.

Traģēdijā līdz piektdienas pulksten 17 bija atrastas jau 47 cilvēku mirstīgās atliekas.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu