Izglītības pasākumi «Eiropas Jaunatnes nedēļā 2011»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

No 15. līdz 21. maijam Latvijā notiks «Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011». Tās ietvaros visā Latvijā notiks dažādi – kopumā vairāk kā 70 - pasākumi jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem. Pasākumu mērķis ir, izmantojot neformālās izglītības metodes, jauniešiem piedāvāt iespējas iegūt jaunas un noderīgas zināšanas, prasmes un pieredzes, kā arī sekmēt domubiedru atrašanu jauno prasmju turpmākai attīstībai nākotnē.  

Neformālās izglītības mērķis ir attīstīt zināšanas, prasmes un attieksmes, izmantojot ārpus formālās izglītības plānotas mācību aktivitātes. Tā, līdzīgi citām izglītības metodēm, ir plānots, strukturēts un vadīts process ar noteiktiem mērķiem un uzdevumiem. Taču neformālā mācīšanās notiek atvērtā vidē, līdz ar to process ir elastīgs, un saturs ir balstīts uz dalībnieku vajadzībām un interesēm.

Neformālā mācīšanās balstās uz četriem pamatprincipiem: mācīties būt, tostarp apzināties sevi un savu vietu pasaulē, un spēju realizēt sevi; mācīties būt kopā ar citiem, tostarp pieņemt apkārtējos un sadarboties ar tiem; mācīties darot, tostarp iegūt dažādas prasmes un iemaņas praktiskā rīcībā; mācīties mācīties, tostarp apgūt jaunas prasmes, zināšanas un spēt to izmantot, nonākot jaunās dzīves situācijās.

Neformālās izglītības zināšanas apliecina ar Jaunatnes pasi. Tā ir gan instruments mācīšanās pieredzes izvērtēšanai, gan sertifikāts, kas apliecina jaunieša pieredzi. Jaunatnes pasē tiek norādīts jaunieša vārds, uzvārds, informācija par projektu un aprakstu par dalībnieka mācīšanās rezultātiem.  

Eiropas Jaunatnes nedēļas pasākumi Rīgā

Pirmdien, 16.maijā, plkst. 12.00 – «Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011» atklāšana: foto konkursa «Jaunatne kustībā» uzvarētāju apbalvošana un izstādes atklāšana «Multikino», t/c «Rīga Plaza», Mūkusalas 71, Rīga. Filmas «Es mīlu Tevi, Rīga!» bez maksas noskatīšanās, filmas veidotāju pieredzes stāsti, ES programmas «Jaunatne darbībā» pieredzes stāsti.

Otrdien, 17.maijā, plkst. 12.00 – 16.00  – Atvērto durvju diena ES mājā par jauniešu iespējām Latvijā un Eiropā, par iespējām attīstīt profesionālās prasmes, pieredzes. Ieeja visiem interesentiem.

iluta.stepanova@jaunatne.gov.lv

evija.rudzite@jaunatne.gov.lv

Ceturtdien, 19.maijā – orientēšanās pasākums «Jaunatne kustībā» Rīgas centrā jauniešu komandām. Pasākuma ietvaros sportiski aktīvā noskaņā jauniešiem būs iespējas pārbaudīt esošās zināšanas un prasmes par neformālo izglītību, kā arī iegūt jaunas zināšanas un prasmes kontrolpunktos.
 
Ceturtdien, 19.maijā – EuroMed brokastis - diskusija ar Annas Lindes fondu, LR Ārlietu ministrijas un Ēģiptes vēstniecības Zviedrijā pārstāvjiem, Arābu kultūras centru, kā arī v/a «Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra» pārstāvjiem. Pasākums ievadīs «Baltijas Vidusjūras pavasara festivālu». Ieeja tikai apstiprinātiem dalībniekiem.

kafija@jaunatne.gov.lv

www.draugiem.lv/jaunatne

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu