Izglītības un zinātnes ministrijā atklāts daudzfunkcionāls Informācijas centrs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Informāciju sagatavoja Laura Zaharova, Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos.

Vakar Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), Vaļņu ielā 2, Rīgā, oficiāli tika atklāts daudzfunkcionāls un moderns Informācijas centrs, kurā iedzīvotāji vienuviet varēs saņemt plašu informācijas klāstu un konsultācijas par ministrijas un tās padotības iestāžu pamatdarbības jautājumiem.

«Izglītības un zinātnes ministrijai ir jābūt atvērtai sabiedrībai, lai ikviens varētu iepazīsties ar tās darbu. Šis ir moderns, daudzfunkcionāls, pārdomāts un ļoti vērtīgs Informācijas centrs. Mēs darīsim visu, lai jaunatklātais Informācijas centrs patiešām būtu pieejams ikvienam un stiprinātu saikni starp ministriju un sabiedrību, nevis tikai eksistētu nomināli,» sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, oficiāli atklājot Informācijas centru. Ministre arī pateicās visiem, kas piedalījās centra veidošanā un novēlēja, lai centram būtu daudz apmeklētāju.

IZM valsts sekretāre Sanda Liepiņa klātesošos iepazīstināja ar Informācijas centra darbību un nākotnes plāniem. «Izglītības un zinātnes ministrija iet līdzi laikam un sevi un savus pakalpojumus piedāvā mūsdienīgā vidē,» sacīja Liepiņa. Viņa arī izteica pateicību visiem, kas iesaistījušies Informācijas centra izveidē.

Savukārt Valsts izglītības satura centra direktors Guntis Vasiļevskis dāvinājumā Informācijas centram pasniedza projektā «Dabas zinātnes un matemātika» radītās galda spēles.

Informācijas centrā ik darba dienu darba laikā tiks sniegtas konsultācijas par ministrijas un padotības iestāžu darbības jautājumiem, nepieciešamības gadījumā pieaicinot ministrijas speciālistu padziļinātai konsultācijas sniegšanai. Savukārt, Valsts izglītības satura centra darbinieks reģistrēs personas valsts valodas prasmes pārbaudei, izsniegs pārbaužu apliecības, pieņems centralizēto eksāmenu apelāciju pieteikumus un izsniegs izziņas par nokārtotajiem centralizētajiem eksāmeniem.

Informācijas centrā tiks organizēta padotības iestāžu speciālistu konsultāciju sniegšana saskaņā ar grafiku, kur apmeklētājiem noteiktā laikā būs iespēja klātienē un pa tālruni saņemt padziļinātas konsultācijas par padotības iestādes kompetencē esošiem jautājumiem. Aicinām sekot līdzi informācijai ministrijas mājaslapā un sociālā tīkla Twitter kontā, kur laikus informēsim par konkrētiem konsultāciju laikiem.

Informācijas centra telpas ir veidotas tā, lai netraucēti vienā varētu notikt apmeklētāju pieņemšana, bet otru izmantotu interviju sniegšanai medijiem, preses konferencēm, dažādiem informatīviem pasākumiem, semināriem un prezentācijām. Šeit paredzēts rīkot arī ministrijas padotības iestāžu informatīvās dienas, kur padotības iestāžu speciālisti visas dienas garumā informēs un sniegs konsultācijas par sabiedrībai aktuālām tēmām, piemēram, par iespēju saņemt valsts galvotā studiju un studējošā kredītu, par centralizētajiem eksāmeniem, par apmaiņas programmām un ārvalstu stipendijām, par jaunatnes iespējām ES.

Informācijas centrā ir iekārtota bibliotēka - lasītava, apmeklētājiem būs pieejami datori un bezvadu internets. Nākotnē plānots rīkot seminārus un apspriedes ar ministrijas sadarbības organizācijām par sabiedrībā aktuālām ministrijas kompetences tēmām, nodrošinot šo semināru tiešraidi ministrijas mājaslapā. Interesentiem būs iespēja tiešraides laikā uzdot jautājumus un saņemt uz tiem atbildes.

Informācijas centra dizains izvēlēts sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) rīkotajā ideju konkursā studentiem, kurā par atbilstošāko ministrija atzina LMA Dizaina nodaļas studenta Ēvalda Vanaga piedāvāto interjera koncepcijas projektu «Pieturzīmes». «Informācijas centra koncepcijas pamatā ir pieturzīmes, jo telpa, kuru IZM piedāvā apmeklētājiem, ir teikums, kuru veido katrs apmeklētājs pats, izmantojot informācijas centra piedāvātās iespējas, atrodot savas pieturzīmes», skaidro Ē.Vanags.

Informācijas centra interjera koncepcijas projektu dabā iedzīvināja SIA «Thomson Furniture», bet remontdarbus veica SIA «Cleanhouse».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu