Izgudro rīku, kas ar «Twitter» palīdzību ziņo, ja mazulis slapinājis autiņu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brazīlijā ar ASV autiņu ražotāja «Huggies» atbalstu attīstīts rīks, kas vecākiem sociālā tīklā «Twitter» paziņo, ja mazulis slapinājis autiņu, ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «news.cnet.com» (Cnet) un vairāki citi interneta mediji.

Komplekts «TweetPee» sastāv no neliela plastmasas sensora zila putniņa izskatā, ko piesprauž mazuļa autiņam un īpašu «iPhone» aplikāciju, kas ziņo un saglabā datus par autiņu slapināšanas gadījumiem. Doma ir, ka vecākiem būs pārskats par autiņu krājuma patēriņu.

Vecāki, kuriem nav «Apple» ražotais viedtelefons, par sava mazuļa autiņu stāvokli var uzzināt, «sekojot» sensora darbībai īso vēstījumu sociālajā tīklā «Twitter». Kā piebilst «Cnet» redaktore Leslija Kaca, vecāki paši var izlemt, vai šo vēstījumu «pārtvītot» jeb nosūtīt visiem saviem «Twitter» sekotājiem.

Kā ziņo tehnoloģiju portāls «DigitalTrends.com», sensors noteiktos intervālos sūta vēstījumus - ka nekas nav noticis, ka ir mazliet slapināts vai ka «laiks mainīt autiņu».

Pagaidām komplekts ir pieejams tikai portugāļu valodā un tiek izplatīts Brazīlijā. Tas attīstīs ar «Huggies» grantu jeb naudas piešķīrumu programmas atbalstu, kas sniedz līdz pat 15 000 ASV dolāru (7800 latu) atbalstu «inovatīviem projektiem». Nav zināms, vai komplektu izplatīs citos tirgos, kur pārdod «Huggies» autiņus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu