IZM jaunas amatpersonas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieces amatā apstiprināta Inga Štāle, bet par Finanšu departamenta direktori iecelta Aiva Kenkle, informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Inga Bandeniece.

Štāle valsts sekretāra vietnieces amatam izraudzīta, jo viņai ir vairāk nekā desmit gadus ilga darba pieredze IZM. Kopš 2006.gada viņa vadīja Investīciju departamentu un Finanšu departamentu. Ņemot vērā to, ka pēdējo ministrijas struktūrā veikto pārmaiņu rezultātā tika pārdalītas atbildības jomas starp valsts sekretāru un valsts sekretāra vietniekiem, paredzot, ka viens no valsts sekretāra vietniekiem pārzina ministrijas finanšu, informācijas tehnoloģiju, nekustamo īpašumu apsaimniekošanas, iepirkumu, profesionālās un vispārējās izglītības jautājumus, kā arī tā pakļautībā ir nodots Sporta departaments, minēto struktūrvienību funkcijas daudzējādā ziņā saistītas ar finanšu jautājumiem, budžeta plānošanu, Štāles līdzšinējā ilgstošā darba pieredze ministrijā, sadarbības veidošanā ar sociālajiem un citiem sadarbības partneriem bija viens no papildu faktoriem viņas kandidatūras izvirzīšanai valsts sekretāra vietnieces amatam, tādejādi ietverot nosacījumu nodrošināt ministrijas uzsākto uzdevumu izpildes nepārtrauktību un pēctecību.

Kenkle IZM strādā no 2007.gada, bijusi nodaļas vadītāja, Iekšējā audita departamenta direktore, reorganizācijas rezultātā no 2009.gada augusta - Iekšējā audita nodaļas vadītāja.
Pamatojoties uz Kenkles iepriekšējo ilgstošo darba pieredzi valsts pārvaldē - Valsts kontrolē, kā arī IZM, turklāt ņemot vērā to, ka, organizējot un piedaloties iekšējo auditu veikšanā IZM sistēmas iestādēs, Kenkle ir ieguvusi pieredzi, izpratni un zināšanas par ministrijas padotībā esošo iestāžu darbību, analizējot informāciju gan par pozitīvajām, gan negatīvajām tendencēm šajās iestādēs, kā arī organizējot un pārraugot Valsts kontroles ieteikumu ieviešanas izpildi gan padotības iestādēs, gan ministrijas centrālajā aparātā.

Šie argumenti ir pamatojums tam, ka Kenkles kandidatūra tika atzīta par piemērotāko IZM Finanšu departamenta direktores amatam.

Kā ziņots, daļai IZM darbinieku ikgadējā izvērtēšana jau ir notikusi, taču citiem tā vēl turpināsies līdz jūlija sākumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu