Izmeklētāji noskaidro pazudušās lidmašīnas iespējamo nolaupīšanas motīvu (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pievienotajā video redzams, kā pirms noslēpumainā lidojuma uz darbu dodas abi piloti, kuri pirms ieejas terminālī tiek pārbaudīti. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka pirmais no viņiem ir fanātisks valdības opozīcijas līdera atbalstītājs, kurš tikai dažas stundas pirms lidojuma ticis arestēts, ziņo ārvalstu mediji.

Izmeklētāji pievērsuši arī uzmanību skaņas ierakstam no pilotu kabīnes, kas reģistrējis pilotu sarunu jau pēc pirmo komunikācijas sistēmu atslēgšanas. Balsis bijušas mierīgas un nekas nav liecinājis par satraukumu, tāpēc izmeklētājiem radušās aizdomas, ka vismaz viens no lidmašīnas vadītājiem zināja, kas notiek.

Izmeklējot iespēju, ka lidmašīnas pazušanā varētu būt vainojams viens no pilotiem, izmeklētāji noskaidrojuši, ka lidmašīnas kapteinis Zaharijs Ahmeds Šahs ir fanātisks Malaizijas opozīcijas līdera atbalstītājs, kurš dažas stundas pirms lidojuma ticis apcietināts, viņam tiek pārmesta homoseksualitāte.

Noskaidrots arī, ka dienu pirms lidmašīnas pazušanas pilota sieva un bērni izvākušies no kopējās ģimenes mājas. Tāpēc Federālā Izmeklēšanas biroja izmeklētāji uzskata, ka «Boeing 777» pazušana varētu būt saistīta ar lidmašīnas nolaupīšanas mēģinājumu. Joprojām netiek izslēgts, ka lidmašīna ar vairākiem simtiem pasažieru nav nokritusi, bet atrodas kādā nezināmā vietā.

Pusstundu pēc lidmašīnas pazušanas no radaru ekrāniem, kāds vēl bija sazinājies ar gaisa telpas kontrolieriem, sakot: «Viss kārtībā. Ar labu nakti.» Pēc ierastās prakses ziņojuma beigās būtu jāsaka: «Sapratu. Beidzu.» Taču runātājs to nedarīja. Viņš arī nenorādīja uz kādām lidmašīnas problēmām, uzsver izmeklētāji.

Aptuveni 14 minūtes pēc šī ziņojuma izslēdzās arī lidmašīnas identifikators un lidmašīna veica asu pagriezienu atpakaļ Malaizijas pussalas virzienā.

Lidmašīnā bija 239 pasažieri un tā šobrīd tiek aktīvi meklēta 11 valstīs. Pēdējais signāls no lidmašīnas saņemts 8.martā.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu