Izrādīs 19.gadsimta tērpus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9.janvārī plkst. 14.00 Durbes pils aicina piedalīties pasākumā «Ceļojums muižas sadzīvē». Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt 19. gadsimta tērpu kolekciju un iepazīt tā laika tērpu valkāšanas tradīcijas un modes tendences, portālu «Apollo» informēja Daiga Šmitenberga, Tukuma muzeja direktora vietniece zinātniskajā darbā.

Pasākuma laikā atvērsies Durbes pils ģērbistabas drēbju skapja durvis un apmeklētāji varēs tuvplānā apskatīt un izpētīt muzeja 19. gadsimta sieviešu un vīriešu apģērbu kolekciju. To apskatot, apmeklētāji atklās raksturīgākās 19. gadsimta modes tendences tērpu attīstībā. Varēs uzzināt par tērpu valkātājiem un to prototipiem no baronu fon der Reku dzimtas, par tā laika audumiem, to nosaukumiem un tērpu darināšanas niansēm. 19. gadsimtā etiķetei bija ļoti nozīmīga loma ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, tādēļ apmeklētājiem būs iespēja uzzināt arī par tērpu nēsāšanas nerakstītajiem noteikumiem.

Durbes pils tērpu kolekcija sastāv no sešiem sieviešu un trīs vīriešu tērpiem, kas darināti pēc 19. gadsimta piegrieztnēm. Tie ataino modes prasības sākot no ampīrstila līdz pat jūgendstilam. Tērpus darinājuši šuvēji Imants Haņeckis, Santa Kirmuža, Gunārs Šmigeļskis.

Ieeja pasākumā ar muzeja biļeti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu