Izsludina digitālo prasmju apmācību programmu skolotājiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 14. oktobrī, Rīgā, Samsung Electronics Baltics [turpmāk Samsung] izsludina vērienīgu digitālo prasmju apmācību programmu skolotājiem, tā aizsākot digitālās izglītības iniciatīvu ar mērķi, veicināt radošas un mūsdienīgas mācības Latvijas skolās. Partnerībā ar Iespējamo misiju «Samsung Skola nākotnei» sniegs iespēju 120 skolotājiem un direktoriem bez maksas apgūt prasmes, kā veidot un mācībās izmantot sociālos medijus, blogus, infografikas, foto, video un animācijas. Skolotāju komanda, kas vispārliecinošāk nodemonstrēs tehnoloģiju izmantošanas konceptu mācībās, programmas noslēgumā saņems 10 000 eiro tehnoloģijām savai skolai.

Pēc EK datiem, Latvijas skolotāju pārliecība par savām digitālajām prasmēm ir viena no zemākajām Eiropā, savukārt Samsung veiktā aptauja liecina, ka 83% vecāku uzskata, ka tieši skolotāju digitālās prasmes ietekmē skolēnu zinātkāri mācīties. Tāpēc «Samsung Skola nākotnei» programmā skolotāji apgūs prasmes, kuras izmantot radošu un aizraujošu mācību stundu veidošanā skolēniem.

Mācībām «Samsung Skola nākotnei» ir aicināta pieteikties ikviena Latvijas skola, 4 cilvēku sastāvā, kurā ietilpst 3 skolotāji un skolas direktors. Programmas ietvaros kvalitatīvi apmācīt ir iespējams 30 skolas, un, ja pieteikto skolu skaits būs lielāks, skolu pietiekumus izvērtēs projektam piesaistīta žūrija. Skolotāju komandas 5 mēnešus bez maksas pilnveidos savas digitālās prasmes un noslēgumā varēs sacensties par 10 000 eiro Samsung jaunākajām tehnoloģijām savai skolai.

Skolu komandu pieteikumus un mācību laikā izstrādātos skolu projektus vērtēs īpaša žūrija, kuru veido Latvijas universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, Iespējamā misija valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietnieks Rūdolfs Kalvāns, Latvijas un pasaules čempions burāšanā, sporta skolas Rīdzene skolotājs Jānis Preiss, Rīgas Krievu drāmas teātra aktrise un dziedātāja Veronika Plotņikova, Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzējs un mūziķis Kārlis Kazāks un Valmieras 5.vidusskolas skolnieks Lauris Jančevskis.

«Samsung Skola nākotnei» mācības nodrošinās «Iespējamā misija» lektori un piesaistīti nozares eksperti. 120 skolotāji un skolu direktori mācībās apgūs, kā veidot un mācībās izmantot blogus un sociālos medijus, kā ar infografiku palīdzību attēlot dažādus procesus, kā taisīt animācijas un video materiālus.

«Iespējamās misijas skolotāji savās stundās jau aktīvi izmanto tehnoloģiju iespējas. Samsung skolotāju digitālās apmācības ir lieliska iespēja nodot savu pieredzi arī citiem Latvijas skolotājiem. Mēs esam pārliecināti, ka katrs bērns var sasniegt augstus mērķus, neatkarīgi no tā, kur viņš ir dzimis, un skolotāja loma, kā arī savstarpēja sadarbība skolēnu izaugsmē ir ļoti liela,» uzsver Mārīte Seile, Iespējamā misija direktore.

www.samsung.com/lv/skolanakotnei

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu