Izsludina uzņemšanu laikmetīgās fotogrāfijas izglītības programmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 15. jūlijam izsludināta pieteikšanās divu gadu fotogrāfijas izglītības programmai «ISSP Skola», kurā pasniegs tādi atpazīstami Latvijas fotogrāfi kā Iveta Vaivode, Arnis Balčus, Alnis Stakle, Ivars Grāvlejs, Aleksandrs Gronskis, filozofs Kārlis Vērpe, kā arī plašs pieaicināto speciālistu loks no Latvijas un ārvalstīm.

«ISSP Skola» ir biedrības «ISSP» organizēta alternatīvā izglītības programma praktizējošiem jaunajiem fotogrāfiem ar padziļinātu interesi par mediju, kuras mērķis ir sniegt priekšstatu par mūsdienu fotogrāfijas radošajām, dokumentālajām un starpdisciplinārajām iespējām. Divu gadu laikā studenti paplašinās savu radošo potenciālu un izpratni par fotogrāfijas teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem, un realizēs savu personīgo autorprojektu izstādē, gūstot pieredzi no Latvijas un ārvalstu labākajiem speciālistiem.

Mācību programma veidota, vadoties no uzskata, ka veiksmīgs autorfotogrāfijas projekts rodas tad, ja fotogrāfs nodarbojas ar pašizziņu, pārzina medija vēsturisko un laimetīgo lomu kultūrā un viņam ir pietiekamas tehniskās iemaņas. Programmas ietvaros studenti tiks aicināti kritiski analizēt savus estētiskos priekšstatus un radošās prakses, piedaloties nodarbībās, grupu kritikās un individuālajās konsultācijās ar pasniedzējiem. Papildu praktiskiem uzdevumiem un teorētiskajām lekcijām, kas sniegs padziļinātu ieskatu fotogrāfijas ideju un teoriju vēsturē, nozīmīga loma tiks atvēlēta arī fotogrāfa praktisko iemaņu attīstīšanai. Otrajā kursā studējošie tiks aicināti deviņu mēnešu garumā izstrādāt savus autorprojektus, kuri tiks prezentēti kopīgā Skolas izlaiduma izstādē. 

Skolas nodarbības vadīs pasniedzēju pamatsastāvs: Iveta Vaivode, Alnis Stakle, Arnis Balčus un Kārlis Vērpe, kā arī uz atsevišķiem kursiem pieaicinātie Aleksandrs Gronskis un Ivars Grāvlejs. Paralēli pamatkursa nodarbībām, ar savu personisko pieredzi dalīsies vieslektori: Andrejs Grants, Inta Ruka, Inese Baranovska, Gatis Rozenfelds, Sergejs Kruks, Ieva Epnere un citi fotogrāfijas profesionāļi un mākslinieki no Latvijas un ārvalstīm.

Pirmais ISSP Skolas mācību gads rezultējies absolventu projektu izstādē «9 mēneši», kuru līdz 30.jūnijām vēl var paspēt apskatīt «Kaņepes Kultūras centrā» un internetā «9menesi.com». 

Sīkāka informācija par «ISSP Skolu» un pieteikšanos: «issp.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu