Izsludināta «Dirty Drama IV» programma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad teātris «Dirty Deal Teatro» atzīmē piecu gadu pastāvēšanas jubileju un no 2. līdz 5. augustam notiks starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls «Dirty Drama». Tajā tiek spēlētas izrādes, kuru pamatā nav izmantota klasiska (tīra) dramaturģija. Festivāla laikā notiks arī performances un dramaturgu cīņas.

Šogad festivālā viesosies mākslinieki no Spānijas, Nīderlandes, Čehijas, Polijas un Igaunijas. Pirms festivāla viņi kopā ar pašmāju māksliniekiem veidos vairākas performances. Ir zināma dotā performanču tēma - «Urbānā pasaka» -, taču komandas tiks izlozētas uz vietas. Radītās performances tiks spēlētas 2. augustā no plkst. 18:00 līdz 20:00 Eduarda Smiļģa muzeja teritorijā.

Dramaturgu cīņas šoreiz atšķirsies no ierastajiem lasījumiem. Tiks izlozētas vairākas komandas, kas sastāv no režisora, scenogrāfa un dramaturga. Visām komandām tiks dots viens uzdevums un trīs stundu laikā komandai būs jāizdomā, kā iepazīstināt auditoriju ar savas izrādes ideju. Komandu izloze notiks 5. augustā plkst. 14:00, bet grupu darba prezentācija – plkst. 17:00.

Festivāla izrādes tiks spēlētas no 3. līdz 5. augustam. 3. augustā būs «Kas ir Zeir?» (LV), «Misery» (ES), «52 09 NB» (NL). 4. augustā «Sieviete-Dieviete» (LV), «Leviatācija» (EE), «Paths/Pilgrimages II» (CZ). 5. augustā «Born to die. Urodzeni, żeby umrzeć» (PL) un «Mārupīte» (LV). Ar precīzu programmu var iepazīties teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro sadaļā «Festivāls «Dirty Drama»».

Pirms festivāla jau iespējams iegādāties dienas biļetes. Biļešu cena ir Ls 8 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 5) un tās var iegādāties «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā «bilesuparadize.lv».

Performances 2. augustā notiek Eduarda Smiļģa teātra muzeja teritorijā, Ed.Smiļģa ielā 37/39.

Izrādes tiek spēlētas teātrī «Dirty Deal Teatro». Adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2. Performance «Leviatācija» tiks rādīta Rīgas Centrāltirgus teritorijā pie administrācijas ēkas.

Festivāla atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Latvijas Kultūras akadēmija, Brno pilsētas dome, «Pizza House», «Kaspara Dilana Konditoreja» un «Melnā kafija».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu