Izsolē pārdos 20.gadsimta sākumā celto slimnīcas kompleksu Gaujas ielā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Cēsu novada pašvaldība izsoles kārtībā plāno pārdot kādreizējās slimnīcas kompleksa ēkas Gaujas ielā 88 Cēsīs, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kompleksa ēkas celtas pašā 20.gadsimta sākumā, un tajā ilgstoši bijusi Latvijas Sarkanā Krusta Cēsu sanatorija. Kā norādīja pašvaldībā, 2002.gadā valsts īpašumu nodevusi pašvaldībai, bet patlaban jau nepilnus desmit gadus ēkas esot neapdzīvotas.

Kā liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis » publicētā informācija, īpašums sastāv no zemesgabala 64 530 kvadrātmetru platībā ar astoņām ēkām un būvēm.

Cēsu novada pašvaldības zemes ierīcības inženiere Aija Malnača aģentūrai LETA norādīja, ka komplekss ir vietējas nozīmes kultūrvēsturisks piemineklis, tādēļ izsoles noteikumos iestrādāta prasība pircējam piecu gadu laikā sakārtot trīs kompleksa pamatēkas.

Pēc Malnačas teiktā, ēkas, tās sakārtojot, būtu piemērotas veselības aprūpes, viesnīcu un citu pakalpojumu sniegšanai.

Cēsu novada dome atklātā mutiskā izsolē īpašumu plāno pārdot ar sākumcenu 210 585 eiro jeb 147 999 latu apmērā, bet izsoles solis būs 1500 eiro jeb 1054 lati. Pretendentiem pirms izsoles jāiesūta nodrošinājuma nauda 21 058 eiro jeb 14 799 latu apmērā.

Izsole notiks 20.martā plkst.14 Cēsu novada pašvaldības zālē Bērzaines ielā 5 Cēsīs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu