Izsolē pārdotas Rīgas kinostudijas ēkas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas kinostudijas ēkas izsolē iegādājies ar zemes īpašniekiem - firmu «Šmerļa terases» - saistīts uzņēmums, tomēr līdzšinējie ēku īpašnieki sola izsoli apstrīdēt tiesā, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Kinostudijas īpašumi - šķūņi, ēkas, filmēšanas paviljoni, dekorāciju cehi - pārdoti par 1 287 000 latu uzņēmumam SIA «Leasing & Factoring AB».

Lai jaunais īpašnieks varētu ieiet savā pirkumā, izsoles akts jāapstiprina tiesā. Tiesu izpildītājs Raimonds Mežiņš laikrakstam prognozējis, ka šī procedūra varētu ieilgt uz gadiem diviem.

«Noteikti vēl nekas nav beidzies. Te katrs pavērsiens pāraug jaunā strīdā,» norādījis tiesu izpildītājs.

Konflikta būtība ir zemes nomas parāds. Mežiņš apgalvo, ka «viņi [kinostudija] nevienam neko nemaksā gadiem ilgi».

AS «Rīgas kinostudija» savukārt apstrīd gan savu parādu lielumu, gan apgalvo, ka ir norēķinājusies.

Kā ziņots, AS «SEB banka» vērsusies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar «Rīgas kinostudija» amatpersonu iespējamām noziedzīgām darbībām - nepatiesu ziņu sniegšanu kredītiestādei, tiesiskās aizsardzības procesa izmantošanu nolūkā izvairīties no saistību izpildes, grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu, ieķīlātās lietas prettiesisku atsavinājumu un «Rīgas kinostudijas» mantas nobēdzināšanu.

Banka iesniegumā lūdz atzīt par aizdomās turētajiem bijušo «Rīgas kinostudijas» valdes priekšsēdētāju Ventu Horstu, pašreizējo «Rīgas kinostudijas» valdes priekšsēdētāju Armandu Libertu, kā arī Liberta mātei piederošās SIA «Latvijas Elektronisko dokumentu arhīvs» valdes locekli Intu Kaņepāju.

Bijušo Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva vadītāju Kaņepāju Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 15.jūnijā jau atzina par vainīgu krāpšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un piesprieda viņai naudassodu 110 minimālo mēnešalgu jeb 22 000 latu apmērā, uz trim gadiem atņemot tiesības ieņemt vadošus amatus valsts iestādēs, kā arī konfiscējot naudas līdzekļus 1675 eiro (1173 latu) apmērā. Šis spriedums gan vēl nav stājies spēkā, jo tika pārsūdzēts.

Savukārt «Rīgas kinostudijas» esošās un bijušās amatpersonas tiek turētas aizdomās kriminālprocesā par «Rīgas kinostudijas» akciju piesavināšanos no Alvja Krasovska.

Kā ziņots, «Rīgas kinostudija» šomēnes jau trešo reizi tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības pieteikumu, šoreiz vēršoties Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā. Tiesa pieteikumu kārtējo reizi noraidīja.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu