Izsolīs Elizabetes Teilores pirmo kāzu kleitu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jūnijā izsolīs kleitu, ko kinozvaigzne Elizabete Teilore valkāja savā pirmajā kāzu ceremonijā 1950.gadā, piektdien paziņoja izsoļu nams «Christie's».

Vienkāršo, taču eleganto kleitu tolaik 18 gadus vecajai Teilorei pašuva Holivudas tērpu dizainere Helēna Roza. Viņa radīja arī aktrises Greisas Kellijas kāzu kleitu, kad viņa laulājās ar Monako princi Renjē III.

Teilores kleita bija dāvana no kinostudijas MGM, un eksperti tās cenu prognozē līdz 50 000 sterliņu mārciņu (41 000 latu).

Kaut arī Teilore bija tikai 18 gadus veca, kad salaulājās ar viesnīcu biznesa mantinieku Konrādu Hiltonu, viņa jau bija pieredzējusi aktrise. Pēc gada viņa tika nominēta «Oskaram» par tēlojumu filmā «A Place in the Sun».

Ceremoniju noskatījās daudzi tā laika populārākie aktieri, tostarp Grīrs Gārsons, Džīns Kellijs, Džindžera Rodžersa, Freds Astērs, Estere Viljamsa un Vans Džonsons.

Biznesa žurnāla «Forbes» ikgadējā sarakstā Teilore pārspēja dziedātāju Maiklu Džeksonu kā pelnošākā mirusī slavenība. No 2011.līdz 2012.gada maijam viņas mantinieki nopelnīja 210 miljonus ASV dolāru (172 miljonus latu).

Teilore aizgāja mūžībā 2011.gadā, kad viņa bija 79 gadus veca. Aktrise bija precējusies astoņas reizes, no kurām divas ar aktieri Ričardu Bērtonu. Viņas karjera ilga 70 gadus.

12 gadu vecumā viņa iekaroja atpazīstamību ar filmu «National Velvet». Viņa piecas reizes nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai un divas no tām apbalvota ar «Oskaru» kā labākā aktrise.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu