Izsolīs Ernesta Hemingveja vēstuli Marlēnai Dītrihai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nākamnedēļ tiks izsolīta amerikāņu rakstnieka Ernesta Hemingveja vēstule, kurā viņš kinozvaigzni Marlēnu Dītrihu sauc par savu «mīļāko vācieti» un iztēlojas viņu «piedzērušos un kailu».

Hemingvejs un Dītriha 1934.gadā iepazinās uz lainera «Ile de France» klāja un kļuva par draugiem. Lai arī sarakste abu starpā bija kaislīga, viņi tā arī nekļuva par mīļākajiem.

Rakstnieks sevi un Dītrihu dēvēja par «nesinhronas kaislības upuriem». «Kad manā dzīvē nebija mīlestības, tad vāciete izdzīvoja nelaimīgu romanci. Kad Dītriha peldēja pa ūdens virsmu ar savām brīnišķīgi meklējošajām acīm, tad es biju nogremdēts,» viņš raksta.

1955.gada vēstulē Hemingvejs atbild uz Dītrihas sūdzībām par viņas šovu Lasvegasā. Ja viņš būtu režisors, tad «tas būtu kaut kas vēl nebijis, piemēram, tevi piedzērušos uz skatuves uzšautu mīnmetējs».

«Kamēr tu, piedzērusies un kaila, nolaistos uz skatuves, es iznirtu no aizkulisēm. Atvainotos, jo nezinājām, ka dāma būs apskurbusi,» raksta Nobela prēmijas laureāts.

Vēstule ir starp vairākām Dītrihas mantām, kas 17.martā tiks izsolītas internetā. Vēstules cena lēsta ap 50 000 ASV dolāru (36 000 eiro).

Vēstule sarakstīta laikā, kad norisinājās filmas «The Old Man and the Sea» («Sirmgalvis un jūra») uzņemšana.

Lielākā daļa Hemingveja sarakstes, tai skaitā 30 vēstules Dītrihai, atrodas Džona Kenedija bibliotēkā Bostonā. Dītrihas mazbērni vairākas paturēja sev, un nu nolēmuši tās pārdot.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu