Izstāde rokdarbu cienītājiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdzās audumiem, apģērbiem, veļai un mājas tekstilam izstādē «Mode un tekstils 2013», kas no 19. līdz 21. aprīlim notiks Ķīpsalā, būs arī plašs rokdarbu piedāvājums un rokdarbu meistarklases. Ikviens izstādes apmeklētājs varēs izvēlēties savai gaumei atbilstošākos rokdarbus, rokdarbu izejmateriālus vai iemācīties veidot skaistas lietas, kas būs gan grezns papildinājums tērpam, frizūrai un interjeram, gan oriģināla dāvana draugiem un tuviniekiem.

Šogad izstādē būs skatāmi dažnedažādi meistardarbi, ko piedāvās Latvijas un ārvalstu uzņēmumi un rokdarbnieki, adījumi, tekstilmozaīka, izšuvumi, ādas izstrādājumi, dažādās tehnikās veidotas rotas un daudzveidīgi modes aksesuāri, ekskluzīvas apģērbu detaļas, somas, maki, cepures, kāzu aksesuāri un daudz kas cits.

Modes aksesuāru un rokdarbu paradīze

Skaistas auduma ziedu piespraudes un matu rotas, ko radījusi māksliniece Sandra de’Dele un kas izdaiļos ikvienu to nēsātāju, piedāvās ziedu mākslas studija «Allerode». Plašas izvēles iespējas būs arī topošajām līgavām, kas varēs aplūkot dažnedažādus kāzu aksesuārus, tādus kā matu rotas, piespraudes, gredzenu spilventiņus un citus skaistajam dzīves notikumam veidotus aksesuārus.

Ja vēlaties savu garderobi papildināt ar stilīgu un oriģinālu aksesuāru, tad izstādē uzņēmējs Antons Stepanovs piedāvās Latvijā ražotus briļļu un saulesbriļļu ietvarus «Mara», kas veidoti no koka. Katram koka ietvaram ir savs neatkārtojams koksnes zīmējums, un katrs ietvars ir roku darbs. Tāpat koka ietvari izceļas ar savu vieglo svaru un eleganci. Jāatzīmē, ka »Mara» koka brilles ir novērtējuši arī eksperti, piešķirot uzvaru jauno uzņēmēju sacensībās «Firmas noslēpums» un pasniedzot balvā 10 tūkstošus latu biznesa attīstībai.

Rotas izdaiļo cilvēkus, un cilvēki izdaiļo rotas! Rotu māksliniece no Lietuvas Rasa Bagone prezentēs aksesuārus gan sievietēm, gan vīriešiem – auskarus, rokassprādzes, kaklarotas, piespraudes, pulksteņus, aproču pogas un kaklasaites piespraudes. Mākslinieces veidotās rotaslietas ir unikālas, tām piemīt izsmalcināta elegance un trauslums. Rotu radīšanā tiek izmantoti kaltēti ziedi, zīds, dažāda krāsu un lieluma pērlītes un metāli.

Māksliniece Madara Strazdiņa piedāvās rotaslietas no cēlmetāliem, dabiskajiem akmeņiem, pusdārgakmeņiem un dārgakmeņiem, kas paspilgtinās jebkuras sievietes personību. Māksliniece rotu dizainā meklē arvien jaunus risinājumus, lai tās pildītu ne tikai savu galveno funkciju – rotātu, bet arī būtu ērtas un ilglaicīgas. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja veikt individuālu pasūtījumu, lai radītu rotas atbilstoši savai gaumei, idejām, vēlmēm un iespējām.

Radošā darbnīca «Timba» Dziesmu un deju svētku noskaņās piedāvās dažādus adītus un tamborētus tautastērpu aksesuārus, kas izdaiļos gan svētku dalībnieku, gan apmeklētāju tērpus. Izstādes apmeklētājiem tiks prezentētas arī apgleznotas zīda šalles, adīti un šūti cimdi, somas u. c. aksesuāri.

Ikvienam, kas vēlas papildināt savu interjeru ar oriģinālu darbu, «LatvianArt» piedāvās ekskluzīvas gleznas, kas darinātas no «Swarovski» kristāliem. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iegādāties jau gatavas gleznas, kā arī veikt individuālus pasūtījumus, izvēloties gleznas lielumu, vēlamo attēlu, uzrakstus un kristālu krāsu. Gleznās izmantoto kristālu kvalitāte un autentiskums tiek garantēts ar «Swarovski Elements» pārstāvju sertifikātu Latvijā.

Viss nepieciešamais rokdarbu veidošanai

Gan profesionāli rokdarbnieki ar vairāku gadu pieredzi, gan ikviens, kam nesen ir radusies interese par rokdarbiem, trīs dienu garumā Ķīpsalā varēs atrasts visus nepieciešamos rokdarbu izejmateriālus un piederumus.

Uzņēmums «Coats Latvija» piedāvās visplašāko izšūšanas diegu, dzijas un tambordiegu sortimentu modernās krāsu gammās, kas ikvienai rokdarbniecei radīs vēlmi radīt ko jaunu un skaistu. «Coats Latvija» prezentēs arī plašu izšūšanas komplektu un apdrukāto kanvu klāstu dažādās izšūšanas tehnikās un stilos.

Savukārt uzņēmums «Šūplāde» piedāvās visu nepieciešamo rotu izgatavošanai akmens, koka un stikla pērles, metāla furnitūru (auskaru āķus, aizdares, starplikas, piekariņus u. c.), lentes un auklas, kā arī instrumentus rotu veidošanai.

Rokdarbu meistarklases

Izstādē apmeklētājiem būs iespēja piedalīties «Coats Latvija» organizētajās rokdarbu meistarklasēs, ko vadīs mākslinieces Lolita Sīmane, Agnese Vaļiniece, Svetlana Semjonova u. c. rokdarbu profesionāļi. Coats Latvija» izstādē realizēs arī sociālo projektu «Darinām pirkstiņlellītes!», kurā ikviens rokdarbnieks ir aicināts pagatavot (uzadīt, uzšūt, uztamborēt) vismaz vienu pirkstiņlellīti, kas ar labdarības portāla ziedot.lv starpniecību tiks nodotas bērnu namu bērniem.

Mākslas studija «Marissa Fleur» izstādes apmeklētājus aicinās apgūt unikālu ziedu un skulpturālo miniatūru veidošanu, kā arī matu rotu veidošanu no pašsacietējošā Japāņu polimērmāla „Deco Clay».

Visi, kas vēlas apgūt jaunas prasmes, būt oriģināli un savām rokām veidot ko vienreizēju, varēs apmeklēt «Radošos kursiņus», kuros būs iespēja pašu spēkiem darināt visdažādākās rotaslietas, aksesuārus, dekupēt un filcēt, veidot konfekšu pušķus un dāvanu iepakojumus, tapot un aust, veidot rotaļlietas un daudz, daudz citu interesantu lietu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu