Izstādes «Auto 2014» TOP 10 – tas noteikti jāredz (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, no 11. līdz 13.aprīlim, Ķīpsalā notiek starptautiskā autoindustrijas izstāde «Auto 2014», kas tradicionāli ieskandina pavasari auto entuziastiem un profesionāļiem. Izstādes organizatori «Apollo» lasītājiem piedāvā TOP 10 ar nozīmīgākajiem «Auto 2014» pieturas punktiem, kur būtu noteikti jāpiestāj.

1. Vilks jēra ādā – «Nissan Juke R»

Viena no Austrumeiropas lielākā autotūninga šova «Auto Exotica» zvaigznēm ir «Nissan Juke R», kas ir vilks jēra ādā, – šis Krievijā pārbūvētais mazais apvidus automobilis ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisā izrādījies ātrāks pat par pasaulē visātrāko sērijveida automobili «Bugatti Veyron»! Noslēpums ir apstāklī, ka šajā «Nissan Juke R» no oriģinālā apvidnieka palikusi vairs tikai virsbūve, jo pārējās komponentes ir aizgūtas no «Nissan GT-R» superauto. Mazais «cinītis» attīsta 800 zirgspēku (ZS) jaudu un līdz 100 kilometriem stundā (km/h) paātrinās 2,9 sekundēs.

2. Amerikāņu muskuļauto ar 1011 zirgspēkiem

Vēl viena spilgtākā «Auto Exotica» zvaigzne ir ieradusies no Somijas. Tas ir pārbūvētais «Dodge Challenger», kas no konveijera noripoja 1970. gadā. Tomēr arī šim spēkratam maz kā palicis no oriģināla: V8 motoram ir uzstādīts kompresors, kā rezultātā jauda ir palielināta līdz 1011 ZS, bet griezes moments – līdz iespaidīgiem 1500 Nm. Kā jau šādiem amerikāņu muskuļauto pienākas, daļa tā motora sniedzas ārpus pārsega izgriezumam. Kopumā šī automobiļa pārbūvē ieguldīts 5000 cilvēkstundu darba.

3. Zviedru pārbūvētais «Volvo» ar paceļamo virsbūvi

No Zviedrijas uz «Auto Exotica» autotūninga šovu jau tradicionāli ir vesti dažādi visneiedomājamākie pārbūves projekti. Arī šis gads nav izņēmums, jo zviedri ir atgādājuši «Volvo» universāli, kuram ir ne tikai jaudīga audiosistēma un paaugstināta balstiekārta, bet arī hidrauliski paceļama virsbūve, kas no pamatnes paceļas kā krokodila mute.

4. Jaunais «Jeep Cherokee» ieradies no Ženēvas

Viens no karstākajiem jaunumiem šajā izstādē ir «Jeep Cherokee», kas tikai pirms pāris nedēļām Eiropas mērogā debitēja prestižajā Ženēvas autoizstādē. Jaunais «Jeep Cherokee» apvidus auto modelis sekos tā lielākā brāļa «Grand Cherokee» veiksmīgās tirgus debijas pēdās un ir interesants ar to, ka šim markas vēsturē zīmīgajam modelim šoreiz ir izaicinošs dizains.

5. Itāliešu superauto «Lamborghini Gallardo Spyder»

Starp autotūninga šova «Auto Exotica» eksponātiem ir arī spēkrats, kuram tūnings nav pat nepieciešams, – itāliešu superauto «Lamborghini Gallardo Spyder» ir pašpietiekams gan dizaina, gan tehnikas ziņā. Šāds 520 zirgspēku jaudīgs pilnpiedziņas rodsters līdz 100 km/h paātrinās četrās sekundēs un maksimāli sasniedz vairāk nekā 320 km/h ātrumu.

6. Itāliešu sportiskais sedans «Maserati Ghibli»

Itāliešu sportisko automobiļu markas «Maserati» jaunākajam modelim «Ghibli» ir vēlme pacīnīties ar šobrīd tirgus segmentā dominējošajiem vācu spēkratiem, piemēram, «Mercedes-Benz» E-klasi un «BMW» 5. sērijas sedanu. «Maserati Ghibli» pretī liek izsmalcinātu dizainu un īpaši sportisku garu pat versijā ar markas pirmo dīzeļmotoru. Izstādē «Auto» šis modelis ir aplūkojams kā konkursa «Latvijas Gada auto 2015» pretendents.

7. Jaunās paaudzes «MINI Cooper S»

Lai arī vizuāli jaunais «MINI Cooper» būtiski nav mainījies, šis modelis ir izstrādāts pilnībā no jauna. Salīdzinājumā ar priekšteci šis leģendārais britu mazauto ir ievērojami audzis gabarītos. Turklāt tā sportiskā modifikācija «S» tagad tiek komplektēta nevis ar 1,6, bet divu litru turbomotoru, kas attīsta 192 ZS. Izstādē «Auto» jaunais «MINI Cooper» modelis piedzīvo Latvijas mēroga debiju kā konkursa «Latvijas Gada auto 2015» pretendents.

8. «SEAT Leon ST» universāļa Latvijas pirmizrāde

No Spānijas pie mums ir atceļojis «SEAT» veiksmīgās «Leon» modeļu saimes jaunākais papildinājums – universālis «ST», kam izstādē «Auto 2014» tā būs Latvijas mēroga debija. Šis praktiskais automobilis ir apskatāms līdzās nu jau pazīstamajam «SEAT Leon» hečbekam.

9. Klasiskie auto piedalās arī sacensībās

Starp krāšņajiem un skaļajiem autotūninga šova «Auto Exotica» eksponātiem būs sastopami arī klasiskie automobiļi, kuri nekrāj putekļus kādā muzejā, bet gan joprojām aktīvi tiek izmantoti autosportā vai ekspedīciju braucienos. Latvijas Antīko automobiļu klubs savā stendā izstādīs «Youngtimer Rally» sacensību spēkratus. Īpaša pērle šajā stendā būs Latvijas un Krievijas sacīkšu komandas «Russo Baltic Racing» spēkrats – 1964. gada «Jaguar Mark II», kas 2012. un 2014. gadā piedalījies prestižajā «Monte Carlo» klasiskajā rallijā.

10. Muskuļotie amerikāņu «Cadillac» Eiropas tirgum

Muskuļauto automobiļu cienītājus priecēs «Cadillac» marka, kura izstādē būs pārstāvēta ar trim modeļiem – «ATS», «CTS» un apvidus automobili «SRX». Šie ir amerikāņu pazīstamās luksusa markas spēkrati, kas tiek piedāvāti arī Eiropas, tostarp Latvijas, tirgum.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu