Izstrādāta fotoradaru un videoiekārtu izmantošanas kārtība (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) izstrādājusi kārtību, kādā izmanto tehniskos līdzekļus - fotoradarus vai videoiekārtas -, lai fiksētu pārkāpumus ceļu satiksmē, neapturot transportlīdzekli.

Noteikumi paredz, ka tehniskos līdzekļus uzstāda uz ceļiem vietās, kur var tikt apdraudēta ceļu satiksmes drošība. Izvērtējot iespējamo ceļu satiksmes drošības apdraudējumu, tiek ņemti vērā astoņi kritēriji, piemēram, ceļu satiksmes negadījumu skaits.

Valsts policija sadarbībā ar valsts akciju sabiedrību «Ceļu satiksmes drošības direkcija» (CSDD) izveido tehnisko līdzekļu uzstādīšanas vietu sarakstu un šo sarakstu aktualizē ne retāk kā reizi gadā. Valsts policija un CSDD nodrošina saraksta pieejamību transportlīdzekļu vadītājiem, publicējot to attiecīgo iestāžu mājaslapās.

Nosakot tehnisko līdzekļu uzstādīšanas vietas, tiek ņemtas vērā arī ceļu satiksmes negadījumu analīzes un ceļu drošības audita rezultāti, kā arī tiek uzklausīti attiecīgās pašvaldības, ceļa pārvaldītāja un to biedrību viedokļi, kuras darbojas ceļu satiksmes drošības jomā.

Transportlīdzekļu vadītāju informēšanai pirms vietām, kur paredzēts uzstādīt stacionāros tehniskos līdzekļus, uzstāda attiecīgas ceļa zīmes, kā arī var izmantot ceļa apzīmējumus.

Par noteikumu pieņemšanu otrdien, 15.aprīlī, lems valdība. Valdības lēmuma projekts arī paredz Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Satiksmes ministriju līdz 1.augustam izvērtēt iespēju iesaistīt ceļu satiksmes uzraudzībā un tehnisko līdzekļu uzstādīšanā pašvaldības un nepieciešamības gadījumā sagatavot grozījumus normatīvajos aktos, kas regulē tehnisko līdzekļu izmantošanas kārtību.

Jau ziņots, ka privātā komersanta «Vitronic» fotoradari no Latvijas ceļiem tika noņemti 2012.gada decembrī, savukārt policija drīzumā atsāks izmantot savus pirms vairākiem gadiem iegādātos četrus fotoradarus.

Valdība lēmusi uz ceļiem uzstādīt stacionāros radarus. Iepirkumu procedūru par fotoradaru iegādi varētu organizēt aprīlī, bet fotoradari pie labvēlīgiem nosacījumiem uz ceļiem varētu parādīties rudenī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu