Izstrādāti norādījumi par auto nolietojuma un bojājumu noteikšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija (LPAA) sadarbībā ar Latvijas Līzinga devēju asociāciju (LLDA) ir izstrādājušas instrukciju «Norādījumi par automobiļu dabiskā nolietojuma un bojājumu, kas nav radušies dabiskā nolietojuma rezultātā, noteikšanu», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja LPAA.

Norādījumi palīdzēs orientēties situācijās, kas varētu rasties saistībā ar automobiļu nodošanu un remonta izdevumiem līzinga periodam beidzoties, kā arī norāda uz dabiskā nolietojuma un bojājumu, kas nav radušies dabiskā nolietojuma rezultātā, identificējošām pazīmēm.

Šos norādījumus ir atzinušas visas automobiļu pārdošanas firmas, kuras nodarbojas ar automobiļu atpakaļiepirkumu, tādējādi norādījumu ievērošana palīdzēs novērst domstarpības starp automobiļu atpircējiem, līzinga kompānijām un līzinga ņēmējiem, nosakot automobiļa defektus un bojājumus.

Norādījumos uzskaitīti ar parasto automobiļa ekspluatāciju saistīti defekti, kā arī bojājumi, kas nav radušies dabiskā nolietojuma rezultātā.

Lai nodrošinātu automobiļa funkcionālo izmantojamību, norādījumos ieteikts veikt regulāru auto apkopi saskaņā ar ražotāja prasībām un garantijām, periodiski pārbaudīt riepu un automobiļa virsbūves stāvokli, pievērst uzmanību ikvienam automobiļa bojājumam vai defektam un pēc iespējas ātrāk vērsties autoservisā, bet apdrošināšanas gadījumā remontus saskaņot ar uzņēmumu, kas uzņēmies atpakaļpirkuma saistības.

Norādījumi par auto nolietojuma un bojājuma noteikšanu elektroniski bez maksas pieejami LPAA un LLDA mājaslapās.

LPAA ir sabiedriska organizācija, profesionāla ražotājrūpnīcu oficiāli pilnvarotu autoimportētāju un dīleru apvienība. Pašlaik LPAA ir 44 biedri. LPAA ir vienīgā profesionālā organizācija savā nozarē Latvijā, kura no 1998.gada reprezentē Latvijas valsti Starptautiskajā Autoražotāju asociācijā (OICA) kā tās pilntiesīga biedrs. No 2003.gada LPAA ir Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) biedrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu