Izveidota partija «Vienotība»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Sestdien, 6.augustā politisko partiju apvienības «Vienotība» līdzpriekšsēdētājiem parakstot trīs partiju – «Jaunā laika», «Pilsoniskās savienības» un «Sabiedrības citai politikai» - reorganizācijas līgumu, izveidota partija «Vienotība».

Jaunās partijas pamatmērķis ir nacionālas Latvijas valsts ilgtspējīga attīstība. Tās mērķi ir stabila Latvijas tautsaimniecības izaugsme, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, izglītota, brīva, toleranta un vispusīga cilvēka personības attīstība, definēts reorganizācijas līgumā, infomrē partijā.

«Vienotības» mērķi ietver arī tiesiskuma, neatkarīgas un taisnīgas tiesu varas nostiprināšanu, korupcijas izskaušanu, valsts pārvaldes profesionālisma sekmēšanu, kā arī līdzvērtīgas ekonomiskās, sociālās, kultūras un sporta attīstības iespējas visiem Latvijas cilvēkiem un novadiem, latviešu tautas lingvistisko pamattiesību nodrošināšanu, kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi, solidāru un ilgtspējīgu sociālā atbalsta, aprūpes un pensiju sistēmu, drošu vidi, tālredzīgu un saimniecisku lauku un lauksaimniecības politiku, stipru pilsonisko sabiedrību, aktīvu pilsoņu līdzdalību valsts pārvaldīšanā un politiskajos procesos un Latvijas kā nacionālas un laikmetīgas Eiropas valsts izveidi.

Reorganizācijas līgumā noteikts arī apvienībass valdes sastāvs, kurš turpinās darbu līdz partijas pirmajam kongresam.

Saskaņā ar Reorganizācijas līgumu, «Vienotības» valdi veido tās priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kā arī Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

«Vienotība» dibināšanas sapulcē par savu premjera amata kandidātu apstiprināja pašreizējo Ministru prezidentu.

Pēc lēmuma pieņemšanas Āboltiņa norādīja, ka Dombrovskim savā darbībā būs nepieciešams arī komandas atbalsts.

Dombrovskis bija partijas vienīgais kandidāts valdības vadītāja amatam. Par viņa kandidatūru nobalsoja visi klātesošie, pats Dombrovskis šajā balsojumā atturējās.

«Vienotības» sapulcē klātesošie varēja noklausīties Igaunijas Ministru prezidenta Andrusa Ansipa un Somijas Ministru prezidenta Jirki Katainena videouzrunas.

Dombrovskis un viņa vadītā valdība divu gadu laikā ir paveikusi ļoti nozīmīgu darbu, lai izvestu valsti no krīzes uz izaugsmes un attīstības ceļa, video uzrunā pauda Ansips un Katainens.

«Valda Dombrovska valdība ir paveikusi ļoti labu darbu. Vēl tikai pirms diviem gadiem visi runāja par dziļu krīzi Latvijā. Tagad mēs varam teikt, ka krīze ir pārvarēta. Mēs varam runāt par Latvijas veiksmes stāstu,» savā uzrunā norādīja Ansips.

Somijas premjers Katainens norādīja, ka apbrīno Dombrovska paveikto. «Es ļoti labi atceros - pirms pāris gadiem, kad krīze sāka pārņemt Latviju, es tolaik biju Somijas finanšu ministrs. Mēs sākām domāt - kā gan Latvija spēs atgūties no krīzes. Taču Latvija ir no labākajiem un fenomenālākajiem piemēriem tam, kā spēcīgs politiskais līderis var stingri pārvaldīt krīzes situāciju,» vērtēja Somijas valdības vadītājs.

Kā iepriekš ziņots, šodien Valkā norisinās partijas dibināšanas sapulce.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu