Ja RD ieviesīs «Rīdzinieku kartes», šis jautājums būs jāvērtē tiesai (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja Rīgas dome (RD) ieviesīs «Rīdzinieku kartes», tad šis jautājums būs jāvērtē tiesai, to intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinsks (VL-TB/LNNK).

«Ja RD atkal pārskatīs šo jautājumu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izvērtēs pārskatīto. Katrā ziņā RD šobrīd vilcinās ar uzdevuma izpildi, ko bija devis jau iepriekšējais ministrs,» sacīja Cilinskis.

Cilinskis uzsvēra, ka ir absolūti nepareizi, ka tiek veidotas «mākslīgas barjeras cilvēkiem», kas «ierobežo cilvēku pārvietošanos».

Ja šīs barjeras tikšot ieviestas 1.martā, tas tiks vērtēts tiesā.

«Ja gadījumā atbilstoši pašreizējiem normatīvajiem aktiem to nevarētu apturēt, tad ir jautājums par likumību. Šo likumību jāvērtē tiesai. Ja pašvaldība nepiekrīt ministrijas viedoklim, to izšķir tiesa, ko nosaka esošais likums,» klāstīja Cilinskis.

Ja tiesa uzskatītu, ka RD ir taisnība, būtu jāmaina likumi. Tuvākajās dienās VARAM lemšot, kāda būs tālākā rīcība.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu