Jakāna vietu uz laiku ieņems Jezdakova

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/LETA

Ministru kabinets pirmdien valdības sēdē par pagaidu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju apstiprināja līdzšinējā vadītāja Dzintara Jakāna vietnieci Nelliju Jezdakovu.

Jezdakova līdz šim pildīja VID Galvenās nodokļu pārvaldes direktores amatu.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) piektdien jau parakstījis rīkojumu par Nellijas Jezdakovas iecelšanu VID ģenerāldirektora vietas izpildītājas amatā.

«Mans mērķis ir pēc iespējas ātrāk ieviest dienestā stabilitāti un nodrošināt visas likuma prasības — VID jākļūst par piemēru godīgai attieksmei pret klientiem visā finanšu sistēmā, lai uz tā vadību pat nekristu kaut aizdomu ēna, ka tā potenciāli varētu pieņemt subjektīvus lēmumus. Pašlaik esmu jau saņēmis daudzu uzņēmēju atbalstu, kas manī rada pārliecību, ka ejam pareizajā virzienā,» valdības sēdē uzsvēra finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Kā portālu «Apollo» iepriekš informēja finanšu ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis, izskanot publiskajā telpā informācijai, ka pēc finanšu ministra lēmuma atstādināt Jakānu par pienākumu nepildīšanu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku iestāde nav rīcības spējīga, Finanšu ministrija sagatavojusi visus nepieciešamos dokumentus par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja apstiprināšanu, lai tos pēc saskaņošanas ar Tieslietu ministriju piektdien iesniegtu izskatīšanai valdības ārkārtas sēdē un tādējādi netiktu traucēta turpmāka VID darbība.

«Vēlos uzsvērt, ka Jakāna kunga ceturtdien medijiem izplatītais paziņojums, kurā viņš aicina dienesta darbiniekiem būt vērīgiem savā turpmākajā darbībā, saņemot rezolūcijas un uzdevumus no finanšu ministra, kā arī izvērtēt to tiesisko pamatotību, apliecina, ka viņš nav gatavs sadarboties ar finanšu ministru, īstenojot VID reorganizāciju, tādējādi Jakāns ne tikai pats nepilda ministra rīkojumus, bet aicina to darīt arī citiem VID darbiniekiem,» «Apollo» sacīja Jarockis.

Nellija Jezdakova karjeru sākusi 1978. gadā kā Finanšu ministrijas Valsts ieņēmumu pārvaldes Peļņas maksājumu daļas galvenā ekonomiste, reiz jau tikusi iecelta par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pēc Andreja Sončika atstādināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu