Jākobsons noliedz, ka pats piekritis ievietošanai psihiatriskajā slimnīcā (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Žurnālists Leonīds Jākobsons kategoriski noliedz portāla «pietiek.com» publicēto informāciju, ka viņš pats it kā būtu piekritis ievietošanai psihiatriskajā slimnīcā.

Paziņojumā medijiem Jākobsons norāda, ka portāls ar šādu paziņojumu ir dezinformējis sabiedrību.

«Es neesmu devis savu piekrišanu tiesu psiholoģiskās ekspertīzes veikšanai. Es pārsūdzēju izmeklētāja Naura Liepiņa lēmumu prokuratūrā. Man atbildēja, ka tādu ekspertīzi var norīkot katram, kuru tur aizdomās par jebkādu noziegumu. Pēc izmeklētāja rīkojuma ekspertīze tiek veikta obligātā kārtā. Slimnīcā es atteicos parakstīt piekrišanu ekspertīzes veikšanai, taču tas neko nemainīja. Ekspertīze tika veikta mēneša garumā. Rezultātā ārsti nonāca pie slēdziena, ka es esmu psihiski vesels,» norāda žurnālists.

Vienlaikus žurnālists vērsīsies tiesībsargājošajās instancēs ar lūgumu skaidrot, kā portāla rīcībā nonākuši krimināllietas, kurā viņš ir aizdomas turētais, materiāli.

Policijā portālam «pietiek.com» skaidroja, ka Jākabsona gadījumā, balstoties uz attiecīgo veselības iestāžu sniegto informāciju, policijai bija pamats nozīmēt stacionāro tiesu psihiatrisko ekspertīzi, ko par atbilstošu uzskatīja arī lietas uzraugošais prokurors.

Policijas pārstāve Sigita Pildava norāda, ka ekspertīzei žurnālists ir piekritis brīvprātīgi.

<em><strong>Jākobsonam uzrāda apsūdzību «Ušakova vēstuļu lietā»; turēts psihiatriskajā slimnīcā.</strong></em>

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu