Jānis Andersons: Līgojiet no sirds!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases hokejists Jānis Andersons Līgo svētkiem gatavojas laicīgi un saka, ka pēdējos trīs gadus Jāņi tiek svinēti kopā ar citu izlases spēlētāju Andri Džeriņu.

«Esmu Jānis jau ceturtajā paaudzē, Jāņus 24. datumā atzīmējam laukos Ļaudonā, pēdējos trīs gadus uz Līgo sabraucam visi Aiviekstē pie Andra Džeriņa ģimenes, bet nākamajā rītā pēc Jāņu nakts dodamies pie vecvecākiem,» «Apollo» stāsta Jānis, kurš norāda, ka svētku tradīcijas tiek piekoptas.

«Parasti sadedzinam vecos Jāņu vainagus un tiekam pie jauniem, mans tēvs ir Jānis un arī vecaistēvs. Cenšamies ievērot tradīcijas, bet nav tā, ka uzspiežam kādam tās. Džeriņa ģimene ir sportiska un mēs katru gadu sadalam komandas un spēlējam volejbolu,» saka hokejists.

Jānis saka, ka svētkos iedzer arī alu, taču nevienu no Latvijas alus šķirnēm īpaši izcelt nevar. «Alu iedzeru ne tikai Jāņos, bet neteiktu, ka esmu kādas vietējās alus šķirnes piekritējs, nav man ko reklamēt šajā sakarā (smejas). Man garšo čehu alus, esmu spēlējis Čehijā un tur arī viņu alus man iegaršojās.»

«Visiem līgotājiem varu novēlēt priecīgus svētkus un galvenais, lai līgo no sirds, bet uzmanīgi. Visi ir pieauguši un paši zina, kā jālīgo,» piebilst aizsargs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu