Jānis Serģis saņems balvu par mūža ieguldījumu sportā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien «Latvijas Gada balvas sportā 2011» žūrija nosaukusi balvas pretendentus astoņās nominācijās.

Tās ir - labākais Latvijas sportists, Labākā Latvijas sportiste, Labākais tehnisko sporta veidu sportists, Labākais Latvijas treneris, Labākā Latvijas sporta spēļu komanda, Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos, Gada uzlecošā zvaigzne un Gada sporta notikums Latvijā, «Apollo» informēja Ilze Āķe-Vīksne, LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos.

Zināmi arī Izglītības un zinātnes ministrijas izvirzītie nominanti balvai Gada sporta skolotājs un pretendenti Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvai.

Balvu par Mūža ieguldījumu Latvijas sportā žūrijas komisija šogad nolēma pasniegt leģendārajam motosportistam Jānim Serģim (dzimis 1938. gadā). Jānis ir vairākkārtējs Latvijas un PSRS čempions motokrosā blakusvāģu klasē, aktīvi startējis sacensībās līdz 52 gadu vecumam (līdz 1992. gadam).

Viņš bija publikas elks ceturtdaļgadsimta garumā. Pēcāk kļuvis par treneri dēlam Kristeram Serģim – pieckārtējam pasaules čempionam motokrosā blakusvāģu klasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu