Jansonei 17 punkti un uzvara sezonas pirmajā spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu basketboliste Liene Jansone svētdien guva 17 punktus Vidus Eiropas līgas (MEL) jaunās sezonas pirmajā spēlē, bet viņas pārstāvētā Ungārijas komanda Miškolcas «Work Force» savā laukumā ar 81:66 (26:9, 20:20, 16:22, 19:15) uzvarēja Slovākijas klubu «MBK Ružomberok».

Latviete laukumā pavadīja 29 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks abu komandu rindās, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Latviete realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, visus trīs tālmetienus un abus soda metienus. Tāpat Jansone iekrāja trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un vienu pārtvertu bumbu, kā arī pieļāva divas kļūdas un saņēma četras piezīmes.

Tikmēr ar zaudējumu MEL turnīru svētdien sāka latvietes Līgas Šurkusas pārstāvētā Slovākijas komanda Spiška Novavesas «Rucon», kas ar 55:80 (11:20, 12:22, 16:12, 16:26) savā laukumā piekāpās citam šīs valsts klubam Pještjani «Čajky», taču Šurkusa šai spēlei nebija pieteikta.

MEL turnīrā startē 11 komandas no Ungārijas, Slovākijas un Horvātijas. Pēc divu apļu regulārā turnīra četras labākās komandas iekļūs «Final Four», bet pēc tam komandas turpinās cīņas nacionālajos čempionātos.

«Work Force» komanda šosezon startēs FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

Pagājušo sezonu Jansone sāka Turcijas klubā Tarsusas «Belediyesi», tomēr martā darbu zaudēja un līdz sezonas beigām citam klubam nepievienojās, bet pēc šovasar Francijā aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra Jansone, kura komandā bija palikusi pēdējā no tā sauktās zelta paaudzes, paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā.

Latvijas izlases jaunās paaudzes spēlētāja Šurkusa pēc spēlēšanas «TTT Rīga» rindās pērnajā sezonā izmēģināja spēkus Itālijas otrajā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu