Janukovičs: Opozīcijas līderi ir pārkāpuši robežu (208)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Opozīcijas līderi, aicinot cilvēkus ķerties pie ieročiem, ir pārkāpuši robežu un viņiem par to ir jāstājas tiesas priekšā, kas tad noteiks viņiem soda mēru, trešdien paziņojis Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs.

«Viņi pārkāpa robežu, kad aicināja cilvēkus pie ieročiem. Tas ir kliedzošs likuma pārkāpums. Un likumpārkāpējiem ir jāstājas tiesas priekšā, kas viņiem noteiks soda mēru. Tā nav mana iegriba, tas ir mans kā konstitūcijas garanta pienākums - nodrošināt valstī mieru, pilsoņu mieru un taisnīgumu attiecībā uz ikvienu,» teikts prezidenta paziņojumā.

Viņš arī aicināja opozīcijas līderus nekavējoties norobežoties no tiem radikālajiem spēkiem, kas ir izprovocējuši asinsizliešanu un sadursmes ar likumsargiem.

«Vai arī, ja viņi negrib aiziet, ir jāatzīst, ka viņi atbalsta radikāļus. Un tad ar viņiem būs cita saruna,» norādīja Janukovičs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka vēl nav par vēlu apturēt konfliktu, un aicināja opozīcijas līderus pie sarunu galda.

«Jā, mēs vairs neatgūsim bojāgājušos. Jā, mēs jau esam samaksājuši pārāk augstu cenu par to ambīcijām, kas raujas pie varas. Bet, lai šī cena nebūtu vēl augstāka, aicinu - attopieties! Ir jāsēžas pie sarunu galda un jāglābj Ukraina. Jo nākamās paaudzes mums nepiedos, ja mēs izjauksim valsti, kurai ir jāpieder viņiem, mūsu pēctečiem,» uzsvēra prezidents.

Janukovičs atzina, ka daži viņa padomnieki cenšas viņu pārliecināt par labu stingrajam variantam - spēka pielietošanai.

«Bet es vienmēr esmu uzskatījis spēka pielietošanu par kļūdainu pieeju. Ir labāks un efektīvāks veids - atrast kopīgu valodu. Iziet uz kompromisu. Vienoties. Es jau vairākkārt esmu teicis, ka tādā gadījumā mazliet zaudēs vara. Zaudēs arī opozīcija. Bet iegūs Ukraina,» norādīja Janukovičs.

Viņš atgādināja, ka jau agrāk ir aicinājis atturēties no radikāliem soļiem, bet viņa aicinājumi nav sadzirdēti.

«Atkārtoju un vēršos atkal. Vēl nav par vēlu ieklausīties. Vēl nav par vēlu apturēt konfliktu,» uzsvēra prezidents.

Otrdien un naktī uz trešdienu sadursmēs Kijevā dzīvību zaudējuši vismaz 11 cilvēki, vairāk nekā 200 ievainoti un vairāk nekā 100 hospitalizēti, liecina Veselības aizsardzības ministrijas dati.

Kijevas centrā arī trešdien no rīta turpinās sadursmes starp protestētājiem, kas ir sapulcējušies Neatkarības laukumā, un to ielenkušajiem miličiem.

Komentāri (208)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu