Janukovičs paziņo, ka izsludinās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas (268)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs piektdien paziņojis, ka izsludina prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas un atgriešanos pie 2004.gada konstitūcijas.

«Šajās traģiskajās dienās, kad Ukraina cietusi tādus smagus zaudējumus, kad gājuši bojā cilvēki barikāžu abās pusēs, uzskatu par savu pienākumu bojāgājušo gaišās piemiņas priekšā paziņot - nav nekā svarīgāka par cilvēka dzīvību. Un nav tādu soļu, kurus mums kopā nevajadzētu spert, lai atjaunotu mieru Ukrainā,» teikts Janukoviča paziņojumā prezidenta mājaslapā.

«Paziņoju par to, ka iniciēju prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas. Tāpat iniciēju atgriešanos pie 2004.gada konstitūcijas ar pilnvaru pārdali par labu parlamentārai republikai,» paziņoja Janukovičs.

Tāpat viņš aicināja sākt procedūru nacionālās uzticības valdības izveidei.

Prezidenta paziņojumā nav norādīti termiņi, kad tiks veiktas šīs politiskās reformas, uz kurām uzstāja opozīcija un protestētāji.

Kā LETA jau ziņoja, Ukrainas krīzes noregulējuma sarunu dalībnieki piektdienas rītā vienojās par nosacījumiem izejai no pašreizējās situācijas.

Komentāri (268)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu