Janvārī valstī pieaudzis trūcīgo skaits (98)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Janvārī trūcīgās personas statuss bija spēkā 83 273 jeb 4,15% Latvijas iedzīvotāju, liecina Labklājības ministrijas (LM) operatīvā informācija.

Šis gads ir sācies ar trūcīgo skaita pieaugumu. Salīdzinot ar decembri, tas palielinājies par 1365 cilvēkiem.

LM speciāliste Liene Užule aģentūrai LETA norādīja, ka ministrijai nav padziļinātas informācijas par iemesliem, kādēļ trūcīgo skaits pieaudzis. «Ministrija nevar komentēt galvenos cēloņus un iemeslus, ja tie ir mazos apjomos,» viņa teica, vienlaikus gan norādot, ka iemeslu ir ļoti daudz, iespējams, arī sezonālās pārmaiņas.

Kā ziņots, pērn gada sākumā par trūcīgiem bija atzīti 5,37% no visiem valsts iedzīvotājiem, bet decembrī - 4,08%. Trūcīgo skaits pērn samazinājās ik mēnesi, izņemot augustu, kad tas pieauga par 1304 cilvēkiem.

Kārtību, kādā ģimenei vai atsevišķai personai tiek piešķirts minētais statuss, nosaka Ministru kabineta noteikumi «Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu». Viens no priekšnosacījumiem tā iegūšanai ir vidējie mēneša ienākumi pēdējo trīs mēneša laikā - tie nedrīkst pārsniegt 128,06 eiro. Atbilstību visiem kritērijiem vērtē un trūcīgā statusu piešķir vai atceļ pašvaldību sociālie dienesti.

Trūcīgā statuss iedzīvotājiem dod iespēju saņemt dažāda veida valsts un pašvaldību atbalstu, piemēram, garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalstu, mājokļa pabalstu, atbrīvojumu no līdzmaksājuma par kompensējamiem medikamentiem, no līdzmaksājuma par operāciju un no maksas par uzturēšanos «slimnīcu viesnīcās».

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu