Japānā atvērs pirmo piepūšamo koncertzāli (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dabas katastrofās cietušajā Japānas ziemeļaustrumu krastā tiks atvērta pirmā piepūšamā koncertzāle pasaulē, trešdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

Violeto «Ark Nova» izveidojis britu tēlnieks Anišs Kapurs un japņānu arhitekts Arata Isodzaki. Ar poliesteru apvilktais balons uzstādīts parkā Matsusimas pilsētā.

Koncertzāle ir aptuveni 18 metrus augsta un 35 metrus plata. Tajā pietiek vietas 500 apmeklētājiem.

Kad no koncertzāles izpūš gaisu, to var viegli pārvietot no vienas vietas uz citu un rīkot pasākumus, kuri «saved kopā cilvēkus», teikts paziņojumā presei.

Sēdvietas tiks izveidotas no dabas katastrofās cietušajiem ciedriem.

Pirmais pasākums jaunajā koncertzālē sāksies piektdien un turpināsies līdz 14.oktobrim. Tajā tiks sniegti visdažādākie priekšnesumi, sākot ar Sendai filharmonisko orķestri un beidzot ar japāņu kabuki teātri.

Pasākuma organizēšanā piedalījās Šveices Lucernas festivāls, kurā piedalās pasaules atzītākie mūziķi.

2011.gada martā Japānas ziemeļaustrumu krastu satracināja deviņas magnitūdas stipra zemestrīce un cunami, nogalinot gandrīz 19 000 cilvēku un izraisot avāriju Fukušimas atomelektrostacijā, kas bija pasaulē nopietnākā kodolkatastrofa kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu