Japāna sola sarīkot no dopinga tīras olimpiskās spēles (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ja Japānas galvaspilsētai Tokijai tiks piešķirtas tiesības rīkot 2020. gada vasaras olimpiskās spēles, tās būs antidopinga paraugsacensības, sola Japānas amatpersonas.

Ārkārtīgi precīzās analīzes modernākajās laboratorijās un sabiedrības noraidošā attieksme pret ķīmiskiem stimulatoriem Japānai dod līderību sacensībā par dopinga izskaušanu sportā, uzskata amatpersonas.

«Japāna ir pasaules līderis antidopingā, un mēs esam lepni par pasaules augstākajiem medicīniskās aprūpes standartiem valstī. Japāna turpinās būt priekšplānā, veicot antidopinga aktivitātes, un 2020. gadā mēs ceram piedāvāt no dopinga tīra sporta paraugspēles kā izcilības mantojumu visā pasaulē,» paziņojis Japānas Olimpiskās komitejas viceprezidents Masato Mizuno.

Daudzus gadus ilgušās antidopinga cīņas pazinēji piekrīt Mizuno teiktajam.

«Tā ir taisnība, ka Japāna analīžu veikšanas jomā jomā ir viena no spēcīgākajām valstīm pasaulē,» uzskata Starptautiskās Olimpiskās komitejas biedrs kanādietis Diks Pounds, kurš bijis pirmais Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prezidents. Viņš piebilda, ka problēmas šajā sakarā varētu būt Spānijai, kura arī cer uz olimpisko spēļu rīkošanu 2020. gadā, taču šis faktors nebūšot izšķirošais.

WADA statistika liecina, ka pērnā gada Londonas olimpiskajās spēlēs gan pirms, Olimpiādes, gan tās laikā dopinga lietošanā pieķerti vairāk kā simts sportisti.

Saskaņā ar Japānas Antidopinga aģentūras datiem šajā valstī kopš 1997. gada atklāti vien 40 aizliegto stimulējošo vielu lietošanas gadījumi. Salīdzinājumam - ASV, kur ir tikai aptuveni divreiz vairāk iedzīvotāji, 2012. gadā vien atklāti 37 dopinga gadījumi.

To, kurā pilsētā - Turcijas galvaspilsētā Stambulā, Spānijas galvaspilsētā Madridē vai Tokijā - tiks rīkota Olimpiāde, vairāk nekā simts SOK biedru izlems šā gada 7. septembrī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Kā zināms, 2016. gada olimpiskās spēles norisināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu