Japānas un Krievijas zinātnieki centīsies klonēt mamutu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/RIA NOVOSTI

Japānas un Krievijas zinātnieki pauduši pārliecību, ka viņiem var izdoties klonēt sen izmirušo mamutu, jo mūžīgajā sasalumā Sibīrijā atrastā augšstilba kaulā konstatētas labi saglabājušās kaulu smadzenes, sestdien vēsta Japāna ziņu aģentūra «Kyodo».

Zinātnieki no Sahas republikas mamutu muzeja un Japānas Kinki Universitātes nākamajā gadā sāks plašu kopīgu zinātnisku projektu, lai dzīvē atgriezu milzīgo zīdītāju, ziņo «Kyodo».

Zinātnieku plāns paredz, ka mamuta šūnu kodols tiks ievietots ziloņa olšūnā, kuras kodols pirms tam ticis izņemts, tādā veidā radot embriju ar mamuta gēniem.

Pēc tam šis embrijs tiks ievietots ziloņa dzemdē, cerot, ka galu galā piedzims mamutu mazulis. Mūsdienās zilonis ir tuvākais mamuta radinieks.

Zinātnieki kopš 90.gadu beigām cenšas atrast kodolu ar nebojātiem mamuta gēniem, un augustā Sibīrijā atrastais labā stāvoklī esošais augšstilba kauls viņiem devis cerības uz veiksmīgu klonēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu