Jāri Kurri: KHL ir lielisks piemērs hokeja attīstībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Leģendārais somu hokejists Jāri Kurri uzskata, ka Kontinentālā Hokeja līga (KHL) ir lielisks piemērs kā attīstiīt hokeju.

«KHL ir lielisks piemērs kā var labi darboties un attīstīties,» pirms šodien gaidāmās KHL spēlēs Helsinku piepilsētā Espo, kur Rīgas «Dinamo» uzņems Kazaņas «Ak Bars», uzsvēra pieckārtējais Stenlija kausa ieguvējs.

«KHL paplašināšanās Eiropas virzienā ir lielisks piemērs somiem. Priecājos, ka spēles būs divas un esmu pārliecināts, ka mēs redzēsim labu hokeju,» uzskata 48 gadus vecais Kurri, kurš patlaban strādā par Somijas valstsvienības ģenerālmenedžeri.  

Savam bijušajam partnerim izlasē piekrita arī cits leģendārs somu uzbrucējs Esa Tikanens, kurš atzina, ka KHL līmenis ir ļoti augsts. «Ļoti patīkami, ka ne tikai NHL, bet arī KHL klubi aizvada spēles Eiropā un ļoti patīkami, ka tas notiek tieši Somijā. Tagad varēsim salīdzināt šīs divas līgas,» piebilst Tikanens.

«Somija ir hokeja valsts, kur gan junioru, gan nacionālā izlase regulāri iegūst medaļas pasaules čempionātos, tāpēc būs interesanti paskatīties arī kā attīstās Krievijas hokejs, tai skaitā jaunā paaudze. Esmu pārliecināts, ka spēles būs interesantas, turklāt spēlēs arī daži somi,» atgādina Tikanens.

Kurri, kurš savu karjeru NHL 1998. gadā beidza kā rezultatīvākais Eiropas hokejists šajā līgā (601 vārti un 797 piespēles) ir pirmais Somijas hokejists, kurš ir uzņemts Hokeja Slavas zālē. Sakrātie 1 398 rezultativitātes punkti patlaban ir otrs labākais Eiropas hokejistu sasniegums NHL. Kurri ir pārspējis tikai čehs Jaromīrs Jagrs (1 599 punkti), kurš patlaban pārstāv KHL klubu Omskas apgabala «Avangard». Kurri tautietis Tikanens NHL karjerā izcēlās ar 630 rezultativitātes punktiem (244 vārti un 386 piespēles).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu